Lazer ile ilaç kullanmadan ağrıya son

Bel,boyun ve sırt ağrıları tüm dünyada özelikle son yıllarda hareketin azalması ve kilo alımı yüzünden çok fazla görülmeye başlandı.

Bu rahatsızlıktan ve tedavideki eksikliklerden dolayı hastanın yaşam kalitesini düşürmüştür. Ayrıca travmaya bağlı doku zedelenmeleri ve bel

Reklam
Reklam

boyun fıtığı operasyonlarından sonra geçmeyen ağrılar tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de çok fazladır.

Bel ,boyun ağrılarının en sık nedeni fibromiyalji ve fıtık operasyonundan sonra o bölgede gelişen kas sertleşmesine bağlı ağrılardır.Ayrıca travma dışında diz ve kalça ağrılarıda çok fazladır.

Saydığım tüm bu ağrıların tedavisinde amaç kastaki ödemi yok etmek ve kası gevşetmektir. Bunun için alınan ilaçlar yetersiz olursa ağrı geçmez çok alınırsa da sersemlik yapar ve mideye zarar verir.

Son yıllarda tüm bu etkileri ilaç almadan yapan ve yan etkisi olmayan lazer üretilmiştir ve sonuçlar yüz güldürücüdür .

Uygulanan lazer terapisi ,uygulanan bölgedeki dokuların derin bölgelerine ulaşarak o bölgedeki dolaşımı hızlandırır, doku tamirini ve ödemi yok ederek vücudun kendi hücrelerini aktive eder.Yıpranmış veya travmaya uğramış dokunun,tüm derinliklerinde enflamasyonu yani doku ödemini ve sıvısını yok eder.Böylece şişmiş bel ve boyun fıtıklarının eski haline gelmesini sağlar.Fibromiyaljide kasların spazmını yani kasılmasını çözer.Travmalı dokuları tamir eder.

Reklam
Reklam

Lazer uygulaması ağrısız ve yan etkisiz bir işlemdir.İlk seanstan itibaren sonu alınmaya başlanır.Seans sayısını hastanın durumu belirler.Uzun tedavilere ve operasyonlara göre daha ucuz ve zahmetsiz bir tedavidir.

Doç. Dr. Serdar DAĞ