Mantarlı tavuk sote tarifi

Çeşit çeşit baharatlarla hazırlanabilen, yanına ne koysan yakışan bir yemek tavuk sote. Köri soslu, soya soslu, mantarlı mantarsız, biberli bibersiz, her malzemeyle yeni bir lezzet yaratabilirsiniz. Biz mantarlı ve soya soslu olarak öneriyoruz. Yanında da pirinç pilavı veya bulgur pilavı ve içecek olarak kola veya ayran sunabilirsiniz.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 15dk
Pişirme Süresi 25dk
Kalori/Porsiyon -

Mantarlı tavuk sote tarifi, akşam yemeği için hem leziz hem de gerçek bir protein deposu olacak. Tarifin detayları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

300 gram mantar
1 adet tavuk göğsü
1 adet büyük boy soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil sivri biber
3 adet büyük boy domates
4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kadar salça
Karabiber
Pul biber
Kekik
Tuz

Hazırlanışı

Mantarların üzerini nemli bir bezle temizleyin. Ardından temiz bir kesme tahtası alıp keskin bir bıçak yardımıyla mantarları küçük küçük doğrayın. Tavuk göğsünü güzelce yıkayın ve suyunu süzün. Mantarları doğradığınız şekilde küçük küçük sotelik kesin.

Soğanı ve biberleri ince ince kesip bir kenara ayırın. Domatesleri de aynı şekilde ince ince keserek ayrı bir kaba koyun.

Derin, sotelik teflon veya granit tavayı alın. İçerisine yağ eklemeden mantarları kısık ateşte yaklaşık beş dakika kadar kavruluncaya dek pişirin.

Ardından pişen mantarların üzerine yağı ve daha önceden küçük küçük kestiğiniz tavuk etlerini ilave edin ve tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak beş dakika kadar daha kavrulmasını sağlayın.

Reklam
Reklam

İçerisine daha önceden ince ince kıydığınız soğan ve biberleri ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye dek kavurmaya devam edin. Kavurduğunuz bu tavuklu mantarlı sotenin içerisine bir tatlı kaşığı kadar salça ilave edin.

Karıştırdıktan sonra daha önceden ince ince kıydığınız domatesleri de ilave edin ve tavada güzelce bir döndürün. Birkaç dakika piştikten sonra üzerine dilediğiniz oranda karabiber, pul biber, kekik ve tuz ilave edin. Ardından soteyi kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.

Tavuklar suyunu çekip salacak ve ardından tekrar çekecek, domatesler de eriyecek. Tavuklar piştiğinde ve domatesler eridiğinde sotemiz hazır demektir. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Dilerseniz tavuk sotenin içerisine tuz yerine yarım çay bardağı soya sosu, iki çay bardağı su ve iki yemek kaşığı mısır nişastası karıştırıp ekleyebilir, böylece soya soslu tavuk sote yapabilirsiniz.


Anahtar Kelimeler: