Mehmet Demirkol'dan Telles'e: 'Oynama...'

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Alex Telles'in 'Türk Milli Takımı'nda oynayabilirim" açıklaması karşısında önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Demirkol, Telles'in Türk Milli Takımı'na yeşil ışık yakan sözleri üzerine 'Önce takımında oynamaya başlaması lazım, düzenli olarak. Tabi burada yabancı kısıtlamasının da rolü var ama takım için vazgeçilmez olamamış bir oyuncunun Türk Milli Takımı'nda oynaması, tercih edilmesi çok beklenemez. Seneye tabi bu yabancı sınırlaması kalkınca iş değişebilir."

Reklam
Reklam

Türk olduktan sonra Türk Milli Takımı'nda oynamanın uzun bir süreç olduğunu belirten Demirkol, "Ama önemli olan öncelikle performans." diyerek çok konuşulacak açıklamalar yaptı:

"Telles'in bu sözleri gazetecilerin sorusu üzerine geliyor. Bir de üzerine "Hayalim Brezilya Milli Takımı'nda oynamak ama Türk Milli Takımı için defteri kapatamayız." Lafı da zaten ben oynamam demek. Tercih yapılmış.

Mesela Alman Milli Takımı'nı tercih edenlere kızmıyorum ben. Çünkü adamın zaten kararı o. Mesela Mesut Özil geçen gün dedi ki "Bana niye Türk asıllı futbolcu deyip duruyorsunuz? Niye Khedira'ya Tunus asıllı demiyorsunuz da bana diyorsunuz diyor. Ben Alman Milli Takımı'nda oynayan bir Alman vatandaşıyım. diyor.

"Aurelio Milli formayı giydi ama sahada İngilizce konuştu!"

Mehmet Demirkol, Brezilyalı futbolcu Aurelio'nun A Milli Takım forması giymesine de değinerek;
"Milli Takım'da herkes oynayabilir yani yasal olarak hakkın varsa oynayabilirsin. Ama en azından oyuncunun kendisinin bir bağ kurması lazım. Yani Aurelio, Türk Milli Takımı'nda oynarken hiç bir itirazım yok. Çok yararlı oldu. Ama arkadaşlarıyla İngilizce konuşuyorlardı sahanın içinde. Benim itirazım buna. Bu konuda çaba sarfetmek gerekir."

Reklam
Reklam

"Seçmişsen milli marşını söyle abi..."

Şuna da itiraz ediyorum, Mesut Özil Alman milli marşını söylemiyor. Mesut Özil de Alman Milli Takımı'nda oynuyorsa, Alman milli marşını söyle abi, niye söylemiyorsun yani... Tam tersini düşünelim, Türkiye'de insanlar rahatsız olur.

Demirkol'dan Telles'e: Oynama zaten

Ben çok acaip milliyetçi bir adam değilim öyle de anlaşılmasın. Ama o formayı giyiyorsan hakkını vereceksin. Hasta Fenerbahçeli olup Galatasaray'da oynayan... Hasta Galatasaraylı olup, Fenerbahçe'de oynayan ve kariyerlerini böyle bitiren oyuncular var. Bu başka bir şey, Milli Takım başka bir şey...

Milli Takım formasında his söz konusu. Hayalim Brezilya ama olmazsa Türk Milli Takımı'nda oynarım... Oynama. Oynama zaten... (skorer)


Anahtar Kelimeler: