MHP Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya, Havuzbaşı kent meydanında düzenlediği basın açıklamasında kent meydanı çalışmaların henüz başlatılamadığını belirterek, yapılacak meydan çalışmasının şehrin tarihi dokusuna uygun olması gerektiğini söyledi.
Havuzbaşı’ndaki kent meydanında köy meydanını andıran bir tabloyla karşı karşıya kalındığını dile getiren MHP İl Başkanı Kaya, “Tarihi dokuya sahip Halk Eğitim Merkezini yıkılırken yerine Kent Meydanı yapağı söylenmişti. Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü binası duruyor. Kent meydanı’nın durumu da ortada” dedi.
Başkan Küçükler’e yönelik eleştirilerde bulunan Kaya, “Hayat kaybettiğin zamanı geri çevirmez, yapman gerekenleri ya zamanında yapacaksın, ya da yapamayacağın işleri hiç ağzına almayacaksın” diye konuştu.
“Burası tarihe beşik olmuş evliyalar şehri, burası cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir” diyen MHP İl Başkanı Kaya, “Biz şehrimizin bir büyükşehir olarak hak ettiği duruma gelmesini istiyoruz. Daha güzel yaşam alanları, iş sahaları, muhteşem çevre düzeni, tarihi dokuya sahip çehresinin ön plana çıkarılmasını, kültürümüzü yansıtan projelerin uygulanmasını, Palandöken gibi kayak sporuna müsait bir dağa sahip olan şehrimizin, bu spor dalında vazgeçilmezler arasına girmesini istiyoruz.“
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz