Mozzarella Peynirli Kıtır Patlıcan

Tadı yavan olan patlıcanı bir de mozzarella peyniri ve renkli biber sosuyla deneyin.

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 20dk
Pişirme Süresi 20dk
Kalori/Porsiyon -

Tadı yavan olan patlıcanı bir de mozzarella peyniri ve renkli biber sosuyla deneyin. Mozzarella peynirli kıtır patlıcan dilimlerini hem sunum olarak hem de tat olarak hep yapmak isteyeceksiniz...

Reklam
Reklam

Malzeme Listesi

1 adet bostan patlıcan
2 adet yumurta
1 kase un
1 kase ekmek kırıntısı
1 adet sarı dolmalık biber (iç malzeme için)
1 adet yeşil biber (iç malzeme için)
1 adet kırmızı biber (iç malzeme için)
3 diş sarımsak (iç malzeme için)
1 adet domates (üst sos için)
1 diş sarımsak ya da sarımsak tozu (üst sos için)
2 adet mozzarella peyniri
1 dal taze biberiye

(1-2 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Öncelikle patlıcanları dilimlemekle başlayın. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra orta kalınlıkta dilimleyin ve bir peçete üzerine alarak üzerlerine tuz atın, beklemeye alın.

Adım 2

Ara sos için tavaya yağı ekleyin. Sarı, kırmızı ve yeşil biberi dilediğiniz şekilde (jülyen olabilir) doğrayarak tavada soteleyin. Yağ miktarının soteleme yapacak kadar olması yeterli olacaktır. Sarımsak ve tuzunu da ekledikten sonra sotelenen ara harcı bir kenara alın.

Adım 3

Patlıcanlar kararmaya başlamadan bir an önce patlıcanlarla olan işleme geçiyoruz. Bu aşamada tavaya ayçicek yağını ekleyin ki kızartma için hazır olsunlar. Her bir patlıcan dilimini sırasıyla önce una sonra yumurtaya ve sonrasında da ekmek kırıntılarına bulayıp kızgın yağa atın. Her bir dilim patlıcan için aynı işlemi tekrarlayın. Her iki yüzü de pişen patlıcanları tabanında peçete olan tabağa alın.

Reklam
Reklam
Adım 4

Sıra en üst sosu hazırlamakta. Domatesi rendeleyin ve birazcık yağ ilave edilmiş tavaya ekleyin. İçerisine tuz, karabiber, sarımsak ya da dilediğiniz diğer baharatları da ekleyin. Domatesler öldüğü anda sosunuz hazır olacaktır. Dilerseniz alternatif olarak salça ekleyebilirsiniz.

Adım 5

Sunum aşamasına geçmeden önce yapacağınız diğer işlem ise mozzarella peynirlerini dilimlemek.

Adım 6

Bir dilim patlıcanı alın. Üzerine iç sos olarak hazırladığımız renkli sosu ekleyin. Onun üzerine bir dilim mozzarella peyniri... Ve işlemi bir kez daha tekrarlayın istediğiniz kadar kat çıkabilirsiniz. En üst kata bir dilim daha mozzarella ekledikten sonra önceden kızdırılmış fırında 185 derecede yaklaşık 15-20 dakika (mozzarella peyniri hafifce ereyecek kadar) tutun.

Adım 7

Fırından çıkarılan mozzarella peynirli kıtır patlıcan dilimlerinin üzerine domates sosunu ekleyin ve dilediğiniz gibi süsleyin. Taze biberiye leziz bir aroma katıyor. Servise hazır...

Reklam
Reklam

Püf Noktası

Bu tarifteki ölçüler 1 adet bostan patlıcan ile yapılmıştır ve 2 adet patlıcan katları çıkmıştır (6 dilim) Sayıya göre miktarları güncellemeyi unutmayın.


Tarifin detayları için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz!