Narman’da Aç Kalan Serçelere Esnaftan Yem Desteği

Erzurum’un Narman ilçesinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaban hayatı olumsuz yönde etkilerken,...

Erzurum’un Narman ilçesinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı yaban hayatı olumsuz yönde etkilerken, aç kalan serçelere duyarlı esnaf yem vererek hayatta kalmalarını sağlıyor.

Soğuk havanın hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaban hayvanları yem bulmakta güçlük çekerken, duyarlı esnaf bu hayvanlara yem takviyesi yaparak hayvanların hayatta kalmalarını sağlıyorlar. Buz ve kar olması nedeniyle yem bulamayan serçelere ilçe merkezinde bulunan bazı esnaflar bulgur satın alarak serçelere veriyorlar.

Reklam
Reklam

İlçe esnaflarından Nizamettin Akyol, “Kar yağdı ve havalarda iyice soğudu serçeler yem bulamamaya başladı her gün ekmek kırıntılarına gelen serçeleri görünce dayanamadım her gün yarım kilo bulgur alıp serçelere veriyorum. Diğer esnaf arkadaşlarımın da beni gibi yapıyor” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: