Nazilli'de 2 Bin Öğrenciye Ergenlik Anlatıldı

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından alınan destek ile Zinde Gençlik Grubu’nun önderliğinde sürdürülmekte...

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığından alınan destek ile Zinde Gençlik Grubu’nun önderliğinde sürdürülmekte olan ‘Ergenlik Destek Projesi’ Nazilli’de tüm hızıyla uygulanmaya devam ediyor.

Nazilli’de bulunan lise ve dengi okullarda eğitimlerine devam eden 3 bin öğrenciye, proje kapsamında ‘Ergenlik ve Hayata Hazırlama’ başlığı altında bilgilendirme seminerleri düzenleniyor. Proje ile gençlerin içinde bulunduğu ergenlik dönemine dair temel bilgi ve becerilerle donatılması, ruh ve beden sağlığı ile ilgili konularda bilgi düzeyinin geliştirilmesi; daha bilinçli nesiller ve ebeveynler yetiştirilmesi, ebeveynleri ile aralarındaki iletişimin güçlendirilmesini sağlanması hedefleniyor. Bir grup üniversite öğrencisinin kurduğu Zinde Gençlik Grubu, yaşadığı çevreye karşı sorumluluğunu yerine getirmek üzere 1 Eylül 2012 tarihi itibarı ile Ergenlik Destek Projesini başlatırken, bu projeye destek olan Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Aile Danışma Merkezi’nin katkıları proje büyüyerek bugünkü haline gelmesi de takdir ediliyor.

Reklam
Reklam

Nazilli Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen eğitimlere, bugüne kadar ilçedeki 15 liseden yaklaşık 2 Bin 200 öğrenciye ulaşılırken, eğitimler sırasında gençlik ve ergenlik dönemini kapsayan fiziksel, cinsel ve psiko-sosyal gelişme ve değişimleri esas alan adolesan (ergen) eğitimleri düzenlendi. Diğer yandan bu dönemde yoğun olarak görülen, madde kullanımını ve maruz kalınan aile içi şiddeti önleme konusunda bilinçlendirme faaliyetleri yürütüldü. Ailelerin ve medyanın dikkatleri gençlerin sorunlarına ve gereksinimlerine çekilmeye çalışıldı. Ayrıca madde bağımlılığı başta olmak üzere birçok sorunun altında yatan temel sebeplerden biri olan ergenliğe bağlı faktörlerin önüne geçilmesine yönelik bilgilendirici sunumlar yapıldı.

“GENÇLER BU TÜR ÇALIŞMALARIN İÇİNDE OLMALI”

Eğitim uzmanlarından Psikolog Ebru Onat Zoylan, "Düzenlenen eğitimlerin verimliliğini anketlerin yanı sıra, öğrencilerin programlara aktif katılımları ve bize gelen danışmanlık başvuruları ile görebiliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Projeye video gösterili sunumları ile renk katan eğitmen M.Necmettin Seyitoğlu ise, “Daha önce benzer çalışmaların içerisinde bulunmama rağmen ilk kez bu kadar ilgili gruplar görüyorum. Gençlerin eliyle yine gençler için çalışmalar planlaması ve yürütmesi adına iyi bir örnek teşkil projenin etkinliğinin düzenlenen anketler ve eğitim sonrası bize ulaşıp destek isteyen gençlerimizden görebiliyoruz. Bunun yanı sıra karşılıklı etkileşim içerisinde geçen eğitimler esnasında gençlerimizin katılımcı yaklaşımı ile program sonrasında gelen sorular, projenin ne kadar etkin olduğunun bir başka göstergesidir. Aslında her projenin hayatta karşılaştığımız problemlere karşı üretilen çözüm yolları olduğunu ve gençlerimizin bu tür çalışmaları içerisinde yer alması gerektiğini ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: