"Niğde'nin RobinHood'u"

Niğde'de 48 yaşındaki Ali Rıza Zırhlı, 3 yıldır maddi durumu iyi olan vatandaşların kapısını tek tek çalarak topladığı yardım malzemelerini

Niğde'de 48 yaşındaki Ali Rıza Zırhlı, 3 yıldır maddi durumu iyi olan vatandaşların kapısını tek tek çalarak topladığı yardım malzemelerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

Reklam
Reklam

Yukarı Kayabaşı Mahalle Muhtarı Ali Rıza Zırhlı, yaptığı yardım faaliyetleri ile "Niğde'nin Robin Hood'u" olarak tanınıyor.

Zırhlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muhtarlığa gelen vatandaşların ihtiyaçlarını belirlediğini ve maddi durumu iyi olan vatandaşlardan bu doğrultuda yardım topladığını söyledi.

"Sizin için modası geçen bir elbiseye başkasının çok fazla ihtiyacı olabilir" düşüncesiyle hareket ettiğini ve 3 yıldır zevkle insanlara yardım etmeye çalıştığını kaydeden Zırhlı, "3 yılda çocuk kıyafetleri, tişört, kaban, ceket, pantolon, ayakkabı ve üniversite hazırlık kitapları gibi yardım malzemelerini toplayarak yaklaşık 4 bin kişiye ulaştırdım" dedi.

Topladığı eşyaları muhtarlık binasındaki 10 metre karelik odada biriktirdiğini ve buradan ihtiyaca göre dağıtım yaptığını belirten Zırhlı, "Eşyaları görenler ilk başta muhtarlık binasını terzihane yada ticaret yapılan bir yer sanıyorlar. Ama yardım amaçlı olduğunu anladıklarında da destek veriyorlar. Yardıma muhtaç çok fazla aile var. İnsanların gardroplarında bulunan modası geçmiş giysilerin değerlendirilmesini istiyoruz. Böyle bir merkezde toplayarak dar gelirli ailelere ulaştırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hayırseverlerle yoksul insanların arasında köprü kurmaya çalıştığını ve insanlar arasında "Robin Hood" olarak tanındığını ifade eden Zırhlı, şöyle devam etti:

"Hedefim daha çok insana ulaşıp, daha fazla ihtiyaç sahibi olan insanları tespit etmek. İnsanlara ulaşmak için buraya gelen kişilere kartımı veriyorum, çevreme haber bırakıyorum. Gerek hayırseverlerin kapısını çalarak, gerekse mahalle muhtarları ile görüşerek, hayırsever ve yoksul ailelerle iletişime geçmeye çalışıyorum. Elimden geldiğince de koşturmaya devam ediyorum. Niğde'de yaşayan Afgan, İran ve Suriye uyruklu bir çok mülteci aile de geliyor. Özellikle kışın dar gelirli ailelerin kıyafet ihtiyacını buradan karşılıyoruz. Toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımda rahatlıyor huzur buluyorum. Her şeyi devletten beklemeyelim bizde bazı şeyleri göğüslemeyi bilelim istiyorum. Burada yapmış olduğum tabii ki insana yapılan bir hizmettir. İnsana yapılan hizmet tabii ki en kutsal hizmettir."

Reklam
Reklam

Üniversite sınavına hazırlanan, dershaneye gidemeyen gençlerin kitap ihtiyacı olduğunu ve bunları karşılamakta zorlandıklarını belirten Zırhlı, çöpe atılmayı bekleyen kitapların yeni bilim adamlarının yetişmesine yardımcı olabileceğini söyledi.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: