Dünya Offshore 225 Şampiyonası 2. ayağı Samsun Valiliği Grand Prix 1'de, Stihl birinci, Beşiktaş Miele ikinci olurken, YKM Sport üçüncü oldu.
Samsun’da üçüncü kez düzenlenen 2013 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 1. ve 2. ayağı Samsun Valiliği Grand Prix'i 1 ile Samsun Limanı'nda yapıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun'da gerçekleştirilen şampiyonanın cumartesi günü gerçekleştirilen ilk ayağının ardından pazar günü son tur olan 2. ayağına 8 teknenin katılımıyla gerçekleştirildi.
Tekneler, toplam 72 kilometreden oluşan parkurda 30 tur attı. Çekişmeli ve zor geçen parkurda ikinci ayağın birincileri Stihl teknesi ile yarışan Kerem Tuncer ve Tarık Öktem, ikinci ayakta da birinciliği yine elde etti. Murat Leki ve Tuğberk Uca pilotluğundaki Beşiktaş Miele takımı ise ikinci, Saruhan Tan ve Turgut Kaynak’dan oluşan YKM Sport takımı da üçüncülüğü almayı başardı. İtalyan ve Türk sporcularında arasında bulunan yarışmada WD40 takımı parkurun ilk turunda teknik arızadan dolayı parkuru tamlayamayarak puan alamadı.
Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Almanya Kiel Valisi Cathy Kietzer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Azerbaycan Sumgait Belediye Başkanı Ebulfez Babayev, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz