Öldürülen PKK'lılar, polis katili çıktı

Diyarbakır'da ölü ele geçirilen 2 teröristin 3 ay önce 2 Yunus timinin şehit edilmesi eylemini gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Diyarbakır'da ölü ele geçirilen 2 teröristin 3 ay önce 2 Yunus timinin şehit edilmesi ve 2 sivilin yaralandığı eylemini gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

TUNCELİ VE DİYARBAKIR'DA 9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Huzurevleri Mahallesi 4'üncü Sokak 9 numaralı evde teröristlerin bulunduğuna dair '155 polis imdat' telefonuna ihbar yapıldı. Sabaha karşı eve baskın düzenlemek için sokağa giren polislere ateş açıldı. Çıkan çatışmada 1 polis memuru ayağından yaralanırken, özel harekat timleri eve girdi. 2 el bombası ve uzun namlulu silahlarla polisle evde çatışan PKK'lı teröristler daha sonra 3'üncü kattaki evin balkonundan kendilerini boşluğa bıraktı. Beton zemine çakılan teröristlerin öldüğü belirlendi.

Reklam
Reklam

Evde yapılan aramada ise PKK'lılara ait 2 el bombası ve 2 Kalaşnikof ve 14'lü diye tabir edilen bir tabanca bulundu. Teröristlerden birinin karın bölgesinde kullanılmamış 1 el bombası tespit edildi.

EYLEM YAPMAK İÇİN KENTE GELDİLER
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, yasadışı bölücü terör örgütü adına kırsal alanda faaliyet yürüten şahısların eylem amaçlı olarak geldiklerinin tespiti üzerine operasyon yapıldığı belirtildi.

Ölü olarak ele geçirilen teröristlerin 3 ay önce Sur ilçesinde 2 polis memurunu şehit edenler olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Etkisiz hale getirilen iki şahıs ile ilgili yapılan parmak izi tetkikinde her iki şahsın 22 Eylül 2011 günü Sur ilçesi Turistik Cadde üzerinde Asayiş Şube Müdürlüğü Motorize Timler Amirliği'nde görevli polis ekibine silahlı saldırıda bulunulması neticesi 2 polis memurunun şehit edilmesi, 2 vatandaşımızın yaralanması eylemini gerçekleştiren şahıslar oldukları tespit edildi" denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın