ÇANKIRI (A.A) - Özgür Alantor - Çankırı'da küçüklüklerinde okuma fırsatı bulamayan 11 veli, şimdi çocuklarının gittiği ortaokulda dışardan öğrenim görüyor.
Çankırı Atatürk Ortaokulu Müdürü Nadir Kayaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Okulumuzda hem öğrencilerimize hem de velilerimize eğitim veren bir çalışma yürütüyoruz" dedi.
Öğrencilerinin velilerinin açık ortaokulda okumasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Kayaş, "Hem veli hem öğrenci olan 4 erkek 7 kadın öğrencimiz bulunmaktadır. Toplamda ise 61 kişi okulumuz aracılığıyla açık ortaokula devam ediyor. Asıl gayemiz okulumuzda yaklaşık 2,5 yıldır bu bölgedeki velilerimizin eğitimden pay almalarını sağlamaktır. Bu payı alırken de hem öğrenci pozisyonunda olmalarının hem de veli pozisyonunda olmalarını avantajlı bir duruma çevirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
-Öğrencilerimiz çok azimliler-
Öğrenci velilerinin okumada azimli olduklarını aktaran Kayaş, "Veli öğrencilerimiz hedeflerinin ortaokulundan sonra lise, liseden sonra üniversite, hatta bununla ilgili bölümleri bile belirlemiş durumdalar. Bunlar bizim için öğrencilerimize örnek teşkil ediyor" ifadesini kullandı.
Öğrencilerin anne ve babasının ders çalıştığını görünce kendisi de büyük bir mutlulukla ders çalıştığını aktaran Kayaş, "Bunun tam tersi de oluyor. Bazen anneler de ingilizce ve matematik konusunda çocuklarından yardım istiyorlar. Bu da güzel bir etkileşim oluyor" diye konuştu.
Atatürk Ortaokulu'nda açıktan okuyan 1 öğrenciyi mezun ettiklerini kaydeden Kayaş, "Bu mezunumuzun açık liseye devam ettiğini öğrendik. Bu da bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Onların çoğalması da bizim en büyük dileğimizdir" dedi.
Çankırı'da insanların eğitim seviyesini yükseltmeye çalıştıklarını dile getiren Kayaş, İnsanların eğitim almalarını Çankırı için çok önemli olduğunu söyledi.
-İçimde ukde olarak kalmıştı-
Açık Ortaokul'da okuyan Hatice Yılmaz ise çocuğuyla aynı okulda okumaktan mutluluk duyduğunu kaydederek, "Çocukluğumdan beri okumayı çok istiyordum. İçimde ukde kalmıştı. Hala bu yaşıma rağmen aileme bu konuda çok kırgınım. Çokta okumak istemiştim" diye konuştu.
"Çocuklarımı ihmal etmemek için bu zamana kadar bıraktım" diyen Yılmaz, "Ama ikisini bir arada götürebileceğimi gördüm. Onun için de okumaya başladım. İnşallah bunu devam ettirmeyi istiyorum" ifadelerini kullandı.
Oğluyla aynı okulda okuduğunu anlatan Yılmaz, "O kadar zorluklarla çalışıyorum ki oğlumla geliyorum. Evime zaman ayırmaya çalışıyorum. Büyük oğlum, 8. sınıfa gidiyor. Onunla da vakit geçiremiyorum. Onlar da bundan şikayetçi. Ama iyi ki de başladım. Allah nasip ederse okulu bitirmeyi çok istiyorum" şeklinde konuştu.
-"Oğlumla beraber ders çalışıyoruz"-
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz