Oyun oynayarak İngilizcelerini geliştiriyorlar

Bursa’da geleneksel olarak düzenlenen kelime oyunu türetme turnuvası (Scrabble) ile yarışan ortaöğretim öğrencileri hem eğleniyor,...

Bursa’da geleneksel olarak düzenlenen kelime oyunu türetme turnuvası (Scrabble) ile yarışan ortaöğretim öğrencileri hem eğleniyor, hem de İngilizcelerini geliştiriyor.

Bursa’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen kelime oyunu (Scrabble) turnuvası başladı. Ortaöğretim öğrencileri arasında yabancı dil düzeyini yükseltmek, yabancı dil eğitimine ilgi ve motivasyonu artırmak, öğrencilerin birbirleri ile kaynaşmasını sağlamak, ayrıca İngilizce öğretmenlerinin birikimlerini paylaşmaları ve tecrübelerini artırmaları amacıyla düzenlenen kelime türetme oyununa katılım yoğun oldu.

Reklam
Reklam

Bursa Yıldırım Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi'nde düzenlenen yarışma 6 Nisan’a kadar sürecek. İl genelinde toplam 56 okuldan 366 öğrencinin katıldığı turnuva sonunda başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. Her masada 4 öğrencinin yarıştığı turnuvada öğrenciler harflerin yazılı olduğu 100 taştan İngilizce kelime türetiyor. Yarışma sonrasında 4 kişilik masadan ikisi elenirken iki başarılı öğrenci ise bir sonraki turda yarışma hakkı kazanıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleneksel olarak düzenlenen Scrabble kelime oyunu turnuvası, lise ve dengi okul öğrencileri arasında yapılıyor. Her geçen yıl ilginin arttığı turnuva bu yıl 2 ve 6 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Turnuva sonunda Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle başarılı öğrencilere ödül ve madalyaları verilecek.

Reklam
Reklam

Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Karabıçak, sabah ve öğleden sonra olmak üzere eleme usulü yarışların yapıldığını anlattı. Başarı kazanan öğrencilere madalya, kupa ve Scrabble takımları verileceğini belirten Karabıçak, amacın uluslar arası dil olan İngilizcenin daha iyi öğretilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

İngilizce öğretmeni Asuman Gök ise oyun kurallarını şöyle anlattı: “Her masaya 4 öğrenci oturup, öğrenciler alfabetik sıraya göre diziliyor. 7’şer tane taş çekiyorlar. Tabela üzerinde İngilizce kelime yazmaya çalışıyorlar. Herhangi bir boşluğa yazamıyorlar ve sağdan soldan diğer kelimeye bitişik olarak kelime türetiyorlar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: