Özel Erkul Bahar Koleji Öğrencisi, Günebakandan Ilham Alıp Panel Yaptı

Kocaeli Özel Erkul Bahar Koleji 8. Sınıf öğrencisi Mehmet Akif Acar, Marmara Özel Okullar Derneği’nin...

Kocaeli Özel Erkul Bahar Koleji 8. Sınıf öğrencisi Mehmet Akif Acar, Marmara Özel Okullar Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği ‘Fen Bilimleri ve Matematik Proje Şenliği'nde 'Günebakan paneller’ adını verdiği projesi ile 3. oldu.

'Günebakan paneller’ adını verdiği projesini yaparken, günebakan (ay çiçeği ) bitkisinin günün her vaktinde çiçeklerini güneşe doğru konumlandırmasından esinlendiğini belirten Mehmet Akif Acar, güneş ışınlarından maksimum yararlanmaya imkan sağlamadıkları gerekçesiyle, sabit panellerin çok cimri ve müsrif olduğunu ifade etti. Geliştirdiği projede ise çatılara kurulan güneş enerjisi sistemlerinin ışığa duyarlı hareketli paneller sayesinde çok daha verimli çalışabileceğini kanıtladı. Çünkü güneş ışınlarının çatıya geliş açısı değiştikçe, paneller de güçlü ışınları alabilmek için ışık yoğunluğunun bulunduğu yöne doğru dönüyor. Projesinin çok fazla bir maliyet istemediğini kaydeden mucit öğrenci, gelecekte elektrik-elektronik mühendisi olmak istediğini ve bu tarz yarışmaları kendisini göstermek ve geliştirmek için bir fırsat olarak gördüğünü dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın