Paü Denizli Sağlık Yüksekokulu Kalite Belgesi Aldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Yüksekokulu, TS EN ISO 9001:2008 KYS belgesini törenle aldı.PAÜ Kongre...

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Yüksekokulu, TS EN ISO 9001:2008 KYS belgesini törenle aldı.

PAÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, TSE Ege Bölge Koordinatörü Topel Gül, PAÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Kenan Çoyan, Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. İlk olarak söz alan Denizli Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, üniversitede yüksekokullar içinde ISO 9001:2008 KYS belgesini alan ilk yüksekokul olduklarını söyledi. Kurban, “Yüksekokulumuzda, kalite belgesinin alınmasıyla birlikte, çalışanların kalite bilincinde artış sağlanması, geçmişe yönelik kayıtların düzenli bir şekilde tutulmasını sağlayacak altyapının oluşturulması, veriler ve istatiksel ölçümler doğrultusunda durum analizlerinin yapılabilmesi ve geleceğe yönelik kararlarda bu analiz sonuçlarının kullanılabilmesi ve en önemlisi kurumsallaşma yolunda önemli bir adım atılmış olması beklenmektedir. Kalite belgelendirme sürecinde maddi ve manevi desteklerinden dolayı başta rektörümüz olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, yönetişime önem veren bir kurum hüviyetiyle kalitenin önemini bildiklerini belirterek, “Kalite yolculuğunda Teknik Bilimler, Buldan ve Honaz Meslek Yüksekokulları ile aşmaya başladığımız kilometre taşlarını Denizli Sağlık Yüksekokulu ile devam ettiriyoruz. Bir yerde kaliteden söz ediliyor olması ölçülebilirlik anlamı taşıyor. Ölçülebiliyor ve sonunda belgesi alınmışsa orada kalite var demektir. Pamukkale Üniversitesi bir dünya üniversitesi olacaksa, uluslararasılaşma yolunda hızlı adımlar atacaksa bunu ölçülebilir konuma getirmek zorunda. Bu noktada kalite yönetim sisteminin önemini önümüzdeki süreçte etkinlik ve çalıştaylarla anlatmaya devam edeceğiz0” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TSE Ege Bölge Koordinatörü Topel Gül, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ya belgeyi takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: