Piyangoculara Bilgilendirme Toplantısı

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası tarafından üyelere sosyal güvenlik destekleme pirimi...

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası tarafından üyelere sosyal güvenlik destekleme pirimi kesintileri ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Sayar, yönetim ve denetim kurulu ile SGK İl Müdürü Selim Erol’un görevlendirdiği İl Müdür Yardımcıları Mehmet Oktar ve Ahmet Aygül ile birlikte oda üyeleri katıldı.

Reklam
Reklam

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Sayar toplantının açılışında yaptığı konuşmada, üyelerinin çoğunun gezici bayi olmaları nedeniyle vergiden muaf olduklarını ama buna rağmen emekli olup da bayilik yapanların maaşlarından kesinti yapıldığını belirtti. Sayar, “Bizim üyelerimizin çoğunluğunu emekli arkadaşlar oluşturmakta. Bu üyelerimizin maaşlarından da kesinti yapılmaktadır” dedi.

Sayar ayrıca, toplantıya temsilci gönderen SGK İl Müdürü Sayın Selim Erol’a ve toplantı salonu temininde katkılarından dolayı da AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok’a teşekkürlerini iletti.

SGK İl Müdür Yardımcısı Mehmet Oktar ise söz konusu yasada emekli olup da ek iş yapan ve Esnaf Sicil Kaydı olan herkesten bu kesintilerin yapıldığını, bu nedenle de kişinin vergiden muaf olmasının şu ana kadar kesintiye engel olmadığını söyledi. Oktar bundan sonra vergiden muaf olan milli piyango bayilerinin sigortalık muafiyet belgesi ve aylık gelirlerinin asgari ücretin altında olması halinde SGK’ ya müracaat ettiklerinde inceleme yapılıp, bundan sonraki kesintinin durdurulabileceğini de söyledi. Oktar, üyelerin önceki borçlarını yapılandırmaları içinde 31 Mayıs’a kadar üyelerin SGK’ ya müracaatta bulunmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: