Reyhanlı'daki Bombalı Saldırılar

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınamak için İnsanı Yardımlaşma Platformu tarafından miting düzenlendi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınamak için İnsanı Yardımlaşma Platformu tarafından miting düzenlendi.

Samandağ ilçesindeki 75. Yıl Parkı'nda düzenlenen mitingde, vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Reyhanlı halkının yanında olduklarını belirten sloganlar atıp, saldırıya tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, burada yaptığı konuşmada, saldırılarla ilgili Reyhanlı, Hatay ve Türk halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Reyhanlı halkının her zaman yanında olduklarını ifade eden Akgöl, "Ölenler Reyhanlılı değil, Samandağlı, Altınözlü, Yayladağlı, Hataylı, Türkiyeli. Sadece kimliklerinde Reyhanlı yazıyor" dedi.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da ilçedeki saldırıların bölgenin birliğine ve güvenliğine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

Hatay'da Sünni, Alevi, Hristiyan, Ermeni, Arap, Türk ve Kürd'ün yıllardır barış içinde yaşadığını ifade eden Eryılmaz, saldırıların bölgedeki kardeşliği daha da güçlendirdiğini vurguladı.

Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral ve İnsani Yardımlaşma Vakfı sözcüsü Nesrin Meynioğlu'unun da konuşma yaptığı mitinge katılanlar daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Emin Sansar - Halit Demir / İsmihan Özgüven

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: