Salatalığın faydaları nelerdir?

Geleneksel tıpta önemli bir yeri olan salatalık, dünyada en çok ekilen sebzeler arasında dördüncü sırada. Son derece sağlıklı bir sebze olan salata faydalarıyla hepimize derman olacak. İşte salatanın faydaları ve mucize etkileri...

Salatalık, bağışlık sistemini güçlendiren harika bir şifacıdır. Lezzetinin yanı sıra alternatif tıpta da geniş bir yeri bulunur. Salatalığın faydaları nelerdir diyenler için açıklıyoruz, buyursunlar...

Reklam
Reklam

NÖROLOJİK HASTALIKLARDAN KORUNMAYI SAĞLAR

Salatalıkta bulunan fisetin, beyin sağlığını koruma noktasında etkili bir maddedir. Vücutta fosfor eksikliği bilişsel hastalık riskini artırabilir. Salatalık ise bol miktarda fosfor içerir. İşte bu sebeple salatalık tüketerek odaklanma sorununu azaltabilirsiniz.

HIZLICA KİLO VEREBİLİRSİNİZ

Salatalığın su içeriği yüksektir ve bu sayede hızlı doygunluğa ulaşmanıza yardımcı olur. Yağ içermez ve düşük kalorilidir. Bu nedenle diyet için mükemmel bir sebzedir.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Yapılan araştırmalar sonucunda salatalıkta flavonoid olan fisetin bulunmuştur. Bu flavonoid'in antioksidan ve antienflamatuar özelliklerinin yanı sıra belirli kanser türleri için risk azaltma ile ilişkilendirilmiştir.

SİNDİRİMİ DÜZENLER
Sindirime yardımcı olan lif bakımından zengindir. Aynı zamanda içinde bulunan vitaminler sindirim sisteminin işleyişini iyileştirmeye yardımcı olur. Her gün bir adet yiyerek bağırsak hareketlerini düzenler.

Reklam
Reklam

CİLDİN DAHA PARLAK VE YUMUŞAK OLMASINA YARDIMCI OLUR

C vitamini, çinko ile birlikte niasin ve riboflavin gibi B vitaminleri içerir. Salatalık aynı zamanda ciltte tahrişi ve iltihabı önleyen kafeik asit yönünden zengindir. Düzenli olarak salatalık yemek cildin yaşlanma belirtilerini azaltır.

SAÇ KALİTESİNİ ARTIRARAK DÖKÜLMEYİ AZALTABİLİR
Salatalıklarda bulunan B vitaminleri kafa derisi ve saç sağlığı için oldukça faydalıdır. Biotin, riboflavin, niasin ve B5, B6 ve C vitaminlerinin saç büyümesinde önemli rolleri vardır. Ayrıca erken saç dökülmesini ve beyazlamayı da önlemektedir.

KEMİKLERİ DAHA GÜÇLÜ KILAR

Salatalık K vitamini ve kalsiyum içerir ve her ikisi de daha güçlü kemikler için gereklidir. K vitamininin kemik kırılma riskini azalttığı ve kemiklerde kalsiyum emiliminde önemli bir rol oynadığı bulunmuştur.

DİŞ SAĞLIĞINI KORUR

Salatalıklar molibden ve florür içerir. Bu ikilinin ise diş çürümelerini onardığı tespit edilmiştir. Salatalıkların kalsiyum içeriği de güçlü dişler için yararlıdır.

Reklam
Reklam