Samsun'daki Selin Ardından

 Samsun'un merkez Atakum ilçesindeki şiddetli yağış sonrası oluşan selin ardından suların çekilmesiyle başlayan hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor.

Samsun'un merkez Atakum ilçesindeki şiddetli yağış sonrası oluşan selin ardından suların çekilmesiyle başlayan hasar tespit çalışmalarına devam ediliyor. Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli inşaat mühendisi ve teknikerlerden oluşan 4 ekip, ilçedeki 6 mahallede hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. İlçede hasar tespiti yapan Samsun AFAD inşaat mühendislerinden Erkin Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, selin oluştuğu gün hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi. Tespitlere ihbarların yoğun olduğu Yenimahalle ve Mimar Sinan mahallelerinde yoğunluk verdiklerine değinen Tekin, dün öğleden sonra 170 hasar tespitinde bulunduklarını, bunların 100'ünden fazlasının konutlara ait su baskını tespiti olduğunu bildirdi. AFAD bünyesinde 8 mühendisin 4 ekip olacak şekilde tespitlerini sürdürdüğünü ifade eden Tekin, "Hasar tespiti, Başbakanlık yönetmeliği gereği, yapısal olarak yapılmakta. Her ekipte inşaat mühendisi, inşaat teknikeri veya mimar bulunmak zorunda. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Hava kararana kadar hasar tespitleri yapıyoruz. Bir önceki Atakum selindeki rakama, 300 rakamına yaklaşan bir su baskını tespiti olacağını düşünüyoruz" dedi. - Yapısal tehdit yok Konutların ağırlıkta olduğu su baskını tespitlerinin azaldığını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu: "Depo, iş yeri ve sığınaklara dair tespitlerimiz devam etmekte. İhbar sayısı da azalmış durumda. AFAD'a gelen her ihbarı biz de hasar tespiti olarak değerlendiriyoruz, sadece kurtarma ihbarı olarak değil. Yönetmelik gereği yapısal olarak inceliyoruz. Sel büyük miktarda malzeme getirse de, şu ana kadar yaptığımız bütün tespitlerde konutları tehdit eden yapısal ciddi bir hasar tespiti yok. Balçık ve su konutları kullanılamaz ve oturulamaz duruma getirebiliyor. Buna dair tespit notlarımızı alıyoruz." - Yardımlar adaletli dağıtılacak Çıkan icmallere göre Başbakanlık'tan acil yardım talebinde bulunulacağını aktaran Tekin, "Bu miktarın belirlenmesinde konut, iş yeri, depo ve sığınak sayılarımız etkili olacak. Bu sayıya istinaden yapılacak yardımların da adaletli bir şekilde dağıtılması için sayın valimizin talimatı var. Su baskınına maruz kalan hanelerin ölçümlerini yaptık. Su baskını ve balçık baskını seviyesi alıyoruz. Bu seviyelere göre konutlara, hanelere yardım yapılacak. Ayrıca yardımın adaletli olması adına konutların dolu ve boş olması, konuttaki yoğunluk durumunu da göz önüne alıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum Belediyesi ekipleri ile itfaiye ve diğer kurumların yetkilileri ilçede su ve balçık temizleme çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde selin etkileri büyük ölçüde azalırken, hayatın normale dönmeye başladığı gözlendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: