Saruhanlı ilçesinde su ürünleri ve gıda maddesi satışı yapan işyerleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce denetlendi.
İlçe Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlileri tarafından yapılan denetimlerde, sazangiller, yayın, gümüş balığı, sudak balığı ve tatlısu levreği avcılığı ve satışına ilişkin uygulanan yasağa uyulup uyulmadığı kontrol edildi.
Ayrıca perakende su ürünleri satışı yapılan işyerleri ve pazardaki su ürünleri satış tezgahlarının da yasağa uyup uymadığı da denetlendi. Denetimlerde yasak kapsamına giren su ürünlerine rastlanmazken, yasaklara uyulduğu görüldü.
Yapılan denetimlere önümüzdeki dönemlerde de devam edileceği belirtildi.
OKUL KANTİLERİ DE DENETLENDİ
Müdürlük, İlçedeki eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerini de denetledi. Yapılan denetimlerde hijyen, temizlik, gıdaların son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin muhafazası, çalışan personelin kıyafetleri ve sağlık muayene kartları kontrol edildi.
Denetimlerde kantin işletmecilerine, Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ile Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği gereği uyulması gereken kurallar hakkında da bilgi verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz