Seksin Faydaları Nelerdir?

Sevk vermesi dışında bu faydaları var!

Konuşulmasından kaçınılsa da, seks sizlerin sağlıklı bir yaşama sahip olması için önem arz etmektedir. Seks, güçlü bir egzersiz olmasının yanı sıra, fiziksel ve mental sağlığınıza da iyi gelmektedir.

Reklam
Reklam

Düzenli bir seks hayatı olan kişilerin, yapılan araştırmalar kapsamında daha sağlıklı oldukları ispatlanmıştır. Seks aynı zamanda, egzersiz olarak sizlerin kilo kaybetmesine yardımcı olacaktır.

30 dakikalık bir seks, sizlerin ortalama 80 kalori yakmanıza yardımcı olacaktır. Bu saatlik süreçleri uzun çaplı düşünürseniz, seksin bu konuda sizler için iyi bir egzersiz olduğunu anlayabilirsiniz. Bu gibi yararlarının yanı sıra, seksin sizlerin bile bilmediği birçok yararı bulunmaktadır.

Yazımızın devamında sizlere verecek olduğumuz bu bilgiler kapsamında, daha sağlıklı bir seks hayatına sahip olarak, yararları hakkında bilinçli bir birey olabilirsiniz.

Seksin Faydaları Nelerdir?

Seksin faydalarını 9 madde ile sizlere açıkladık. Bunlar ise şöyle sıralanmaktadır;

1. Strese karşı vücudunuzu uyararak, daha mutlu bireyler olmanıza yardımcı olur.

Günlük hayatımızda, gerek sınavlar gerek iş konularında gerekse yaşam zorlukları gibi nedenlerle stresli bir durumda olmaktayız. Ancak bu konuda yapılan araştırmalar kapsamında, özellikle stresli olduğumuz dönemleri aşmamızın en kolay ve etkili yolunun oksitosin ve endorfin hormonlarının salgılanmasının olduğu bulunmuştur.

Reklam
Reklam

Bu salgılanan hormonlar sayesinde ise stres sonucunda vücudunuzda meydana gelen etkiler yok olmaktadır. Bu hormonlar seks ile birlikte oluşarak, beynin zevk merkezini aktive eder ve sizlerin daha rahat hissetmenize neden olur. Böylelikle stres, sinir ve depresyon gibi durumlardan uzaklaşırsınız.


2. Ağrı kesici özelliği taşımaktadır.

Seksin bizlere sağlamış olduğu bir yarar ise, ağrı kesici özelliğini göstermesidir. Bu kapsamda, baş ağrısı gibi günlük yaşantımızda hemen hemen her gün karşılaşmakta olduğumuz bu tarz ağrıların yok olmasında etkin bir rol oynamaktadır. Bunun sebebi ise, orgazm olduğunuz sırada salgılanmakta olan hormonlar, sinirleri gererek daha düzenli çalışmalarına olanak sağlamaktadır. Bu da ağrılarınızı azaltmaya veya yok etmeye yardımcı olmaktadır.

Bunlara ek olarak, orgazm sırasında morfine benzeyen endorfin salınımı meydana gelmektedir. Bunun sayesinde de mevcut ağrılarınızda azalma meydana gelmektedir. Özellikle migren tedavisi gören kişilerin düzenli bir seks hayatı olması gerekmektedir. Ayrıca mastürbasyon da sizlerde aynı etkileri gösterecektir.

Reklam
Reklam

3. Vücut direncinizi artırır.

Bir hafta içerisinde düzenli olarak 1 veya 2 kere seks yapan kişilerin vücutlarında bulunan immunoglobin seviyeleri artmaktadır. İmmunoglobin seviyesinin artması ile birlikte, vücut direnciniz de artacaktır

. Vücudunuzun savunma direnç unsuru bu madde kaynaklı olmaktadır. Bu madde dışarıdan gelebilecek olan zararlara karşı savaşmaktadır. Bu kapsamda hafta içerisinde 1 veya 2 defa seks yapmak sizleri zararları maddelere karşı koruyacak ve aynı zamanda vücut direncinizi artıracaktır.


4. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürmektedir.

Yapılan araştırmalar kapsamında, özellikle düzenli bir seks hayatına sahip olan erkeklerin kalp hastalıklarına yakalanma risklerinin daha düşük olduğu tespit edilmiştir. Yapılan bu araştırmada, hafta içerisinde 2 defa seks yapan erkeklerde kalp hastalıkları sorunları yüzde 45 oranında azalma göstermiştir.

Tabii ki de sadece seks yapmak sizleri kalp hastalığı sorunlarından korumaya yetmeyecektir. Bu duruma düzenli beslenme ve sporda eşlik etmektedir. Bu durum östrojen ve testosteron seviyelerini dengeleyecektir.

Reklam
Reklam

5. Prostat kanseri ile savaşmaktadır.

Araştırmalar göstermiştir ki, düzenli seks hayatına sahip olan erkeklerin prostat kanseri olma riski daha düşüktür. Bu araştırma özellikle 20'li yaşlarda sahip olunan düzenli seks hayatı, ileri yaşlarda prostat kanserine yakalanma riskini azaltmıştır.

30, 40 ve 50'li yaşlardaki seksin ise prostat kanserini önleme de pek bir etkisinin olmadığı anlaşılmıştır. Bu yüzden genç yaşlarda seks yapmak, prostat kanserinden korunmak için önemli olmaktadır.


6. Kişilere olan güven duygunuzu pekiştirir.

Seks yapmak, aşk hormonu olan oksitosinin hormonunun vücudunuzdaki miktarını yükseltmektedir. Bu hormon aynı zamanda, güven duygusunun oluşmasına yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda, çiftler üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Bu araştırma sonucunda seksin çiftler üzerindeki güven duygusunu yüzde 59 oranında arttırdığı tespit edilmiştir. Bu araştırmada, oksitosin hormonunun da cömertlik duygusu ile bağlantılı olduğu anlaşılmıştır.

Reklam
Reklam

7. Mutluluk hormonu salgılamaktadır.

Kişiler, özellikle seks yaptıktan sonra daha mutlu olmaktadır. Bu ise yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Sağlığımız için oldukça yararlı olan biyokemikallerin, kişilerin ruh halleri üzerinde olumlu etkisi tespit edilmiştir. Bu hormon ile birlikte kişiler kötü düşüncelerden arınarak, daha olumlu düşünmeye başlamış bu da daha mutlu bireylerin oluşmasına sebebiyet vermiştir.


8. Cildinizi güzelleştirir.

Seks ile birlikte, cildiniz daha canlı olmaktadır. Bunun nedeni olarak ise, seksin iyi bir uyku almanıza neden olduğu, cildinizi olumlu etkilediği ve salgıladığı hormonlar gösterilmektedir.


9. Daha iyi bir uyku sağlamaktadır.

Özellikle uyku sorunları çeken kişilere, seks tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni ise, orgazmdan sonra salgılanan prolaktin hormonu ile oluşmaktadır. Bu kapsamda kişilerin seks sonrası daha rahat bir uykuya sahip oldukları belirtilmiştir.

Bunlara ek olarak, seks yapmanın aynı zamanda kan basıncını düşürdüğü düşünülmektedir. Ancak yapılan araştırmalar bu konuda henüz yeterli bilgi vermemektedir.

Reklam
Reklam


Anahtar Kelimeler: