Seyfe Gölü 'toz Gölü' Oldu

Hüseyin ÖZBALI / MUCUR Kırşehir'in Mucur ilçesi sınırları içerisinde bulunan doğa harikası kuş cenneti Seyfe Gölü'nden bilinçsizce su çekilmesi sonucu şu anda

Hüseyin ÖZBALI / MUCUR Kırşehir'in Mucur ilçesi sınırları içerisinde bulunan doğa harikası kuş cenneti Seyfe Gölü'nden bilinçsizce su çekilmesi sonucu şu anda tamamen kuruduğuna dikkat çeken Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı emekli öğretmen Mustafa Yavuz şu açıklamayı yaptı:
"200'e yakın türü bulunan göçmen kuşların konaklama ve üreme yeri olan, birinci derecede SİT alanı Seyfe Gölü son günlerde tamamen kurudu. Gölün ana kuruma nedeni; göl kenarına içme ve sulama amaçlı açılan kuyulardan kaynaklanıyor. 18 bin nüfuslu Mucur ilçesi içme suyu ihtiyacını bu gölden karşılıyor. Seyfe Gölü'nü besleyen kaynak suları daha yer yüzüne çıkmadan borularla alıp götürülüyor. Gölü besleyen suların çekilmemesi için Kırşehir Valiliğine, Mucur Kaymakamlığı ve Belediyesi ile ilgili makamlara 'Seyfe Gölü Kuş Cenneti kurumasın' diye uyarıcı dilekçeler verdik, ama hiç dikkate alınmadı. Kuş Cenneti Seyfe Gölü oldu şimdi toz cenneti. Gölden kalkan tuzlu toz bulutları şimdi çevrede bulunan bitki örtüsüne zarar vermeye başladı."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: