Seyhan’da camiler çocuklarla şenlendi

Seyhan Müftülüğüne bağlı Cami ve Kuran Kurslarının tamamında Yaz Kur’an Kursları açıldı.

Öğreticisi olmayan hiçbir Kuran Kursu ve Cami kalmadı.

Sadece Cami ve Kuran Kurslarında değil, müracaatın yoğun olduğu bölgelerde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Okullarda da Valiliğin onayı ile Yaz Kuran Kursları açıldı.

Bununla birlikte Sivil Toplum Örgütleri, Sevgi Evleri ve Çocuk yuvalarında da Seyhan Müftülüğünün görevlileri hizmet atağına geçti. Gelen çocuklara Din Görevlileri bir baba, Kuran Kursu Öğreticileri bir anne şefkati ile muamele etmektedirler. Seyhan Müftüsü Halil Uzun, vaiz Mustafa Çavuşoğlu, vaize Hatice Çerçi ve Murakıp İsa Pazar başkanlığında dört ayrı komisyon marifetiyle Kuran Kursları ve Camiler günlük ziyaret edilip katılan öğrencilere çikolata ve dondurma ikram edilmektedir.

Reklam
Reklam

Seyhan Müftüsü Halil Uzun başkanlığında oluşturulan komisyon Gülek Camii ve Gülek Kuran Kursu, Çifte Minare Camii ve Çifte Minare Kur’an Kursu, Veysel Karani Camii ve Veysel Karani Kuran Kursu ile Karabucak Camii ve Karabucak Kuran Kursunu ziyaret ettiler.

Ziyarette öğrencilerle birebir ilgilenen Seyhan Müftüsü Halil Uzun “Elhamdülillah Camilerimiz Çocuk Açtı. Çiçek kokuyorlar, güle benziyorlar. Camilerimizin ve Kuran Kurslarımızın tamamı ve ihtiyaç duyulan yerlerde okullarımız evlatlarımızın emrine verilmiştir. Bölge olarak en sıcak anı yaşadığımız şu dönemde tatili ve dinlenmeyi unutan Vaizlerimiz, İmamlarımız, Müezzinlerimiz ve Kuran Kursu Öğreticilerimizle beraber bir hizmet seferberliği başlattık. Ben bu kadirşinas ve vefalı personelime teşekkür ediyorum. Yine en büyük teşekkürü bu camimize gelen çiçek motifli, gül ruhlu çocuklarımıza yavrularımıza ediyorum. Hz Peygamber (s.a.v.)’in “ Bir babanın evladına bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır.” Hadisi şerifinin düsturundan hareket edip yavrularının ellerinden tutarak Camilerimize ve Kuran Kurslarımıza getirip hizmet ehli Hocalarımıza teslim eden velilere, anne ve babalara teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum, saygı ve hürmet sunuyorum.

Reklam
Reklam

Bir ülkede manevi kalkınma yoksa maddi kalkınma tek başına bir mana ifade etmez. Onun için önce ahlak ve maneviyat diyoruz. Ruh ve beden diyoruz. Dünya ve ahiret dengesi diyoruz. İşte bunun yolu da Cami ve Kuran Kurslarında öğretilen yüce Kitabımız Kuranı Kerim’den geçmektedir. Bu mekanlar Necip Milletimizin istikbalini ihya edecek olan kurumlardır. Bunu düşünmeyen kim olursa olsun dünü, bugünü ve geleceği imhaya kilitlenmiştir. Mü’min yüreğinde iman kalbinde Kuran olan önder insanlardır. Kur’an’sız olmaz. İşte Seyhan Müftülüğü olarak bizlerde görevlilerimizle beraber bu çabanın içerisindeyiz. Allah yardımcımız olsun.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: