Yozgat’ın Sorgun İlçe Belediyesi tarafından, yeni hayvan pazarı yanına kurulan Asfalt Plenti'nin üretime geçmesiyle birlikte, asfaltlama çalışması başladı.
Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, asfalt plentinin devreye girmesiyle belediyenin çok büyük bir eksikliğini daha giderdiklerini söyledi. Sorgun'un yerleşim alanı bakımından oldukça geniş bir alana sahip olduğunu, bu nedenle yol yapım çalışmalarının uzun bir zaman aldığını ifade eden Şimşek, “Günde 600 ton civarında üretim yapacak olan asfalt plenti ile ilçemiz daha modern bir görünüme kavuşacak. Sıcak asfalt çalışmalarımıza Karşıyaka Mahallesi'nden başladık. Havalar soğuyuncaya kadar yaklaşık 10 kilometre sıcak asfalt yapmayı planlıyoruz. Çalışmalarımız, Eski Yozgat Yolu'nun Sanayi Sitesi'ni kadar olan bölümünde, Yazlak Mahallesi, Karşıyaka Mahallesi ve Beğendik Kooperatif evlerinde olacak.” dedi.
Şimşek, önümüzdeki yıllarda ilçenin ana arterlerinin büyük bir bölümünün sıcak asfaltla kaplanacağını, ancak kilit parke yol yapımının da süreceğini sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz