Mersin merkez ilçe Toroslar’a bağlı Kepirli ve Korucular köyleri arasında bulunan göletteki su oranının yüzde 100’e ulaştığı, çelik borularla tarım alanlarına taşınan su ile 222 dekar tarım alanının sulanmasının hedeflendiği bildirildi.
Mersin İl Özel İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özel İdare tarafından geçmiş yıllarda yapılan ve Toroslar İlçesi’ne bağlı Kepirli Köyü ile Korucular Köyü arasında bulunan göletteki su oranı yüzde 100‘e ulaştı. Proje ile 2012 yılında gölette biriken suyun tarım alanlarına ulaştırılması amacı ile toplam 6 bin 500 metre çelik boru kullanıldı. Çelik borularla tarım alanlarına taşınan suyun 222 dekar tarım alanının sulanması hedefleniyor.
Özellikle şeftali, kiraz ve erik üretimi yapılacak tarım alanlarında, göletten gelen su ile damla sulama yöntemi kullanılacak. İl Özel İdare yetkilileri, yapılan çalışmalar sonucunda daha bol, kaliteli ve ihraç standartlarına uygun ürün üretileceğini bildirdiler.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz