Tavuk Sarma

Öğle ve akşam yemeği için ideal bir tarif; Tavuk sarma...

Tarif Puanı
Kaç Kişilik -
Hazırlık Süresi 15dk
Pişirme Süresi 25dk
Kalori/Porsiyon -

Malzeme Listesi

300 gr. ıspanak
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı yasemin pirinç
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet soğan
1/2 dal tarçın
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
göz kararı tuz ve karabiber

Reklam
Reklam

(2 Kişilik - 40 dakika)

Hazırlanışı

Adım 1

Derin bir tavaya koyacağınız 2 su bardağı suyun içine, 2 su bardağı yasemin (jasmin) pirincini, yarım dal tarçını, 3 çorba kaşığı kuş üzümünü koyun. Yaklaşık 15 dakika pirinçler suyunu çekene kadar orta ateşte haşlayın.

Adım 2

Bu sırada başka bir tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyun ve orta ateşte kızdırın. 1 adet soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun.

Adım 3

300 gram ıspanağı iyice yıkayın ve ince dilimler halinde doğrayın. Soğanlarla birlikte, ıspanaklar iyice pişinceye kadar kavurmaya devam edin.

Adım 4

Dilediğiniz miktarda tuzu ve karabiberi ıspanakların üzerine serpin. Ardından 1 su bardağı sütü dökün ve 1–2 dakika kaynatıp altını kapatın.

Adım 5

Tavukların kanatlarını kesin, göğüsü ayırın ve ortadan iki parçaya bölün. Kestiğiniz göğüsleri bir araç yardımıyla inceltin. Göğüsün içine haşladığınız bir çorba kaşığı pirinci koyarak göğsü sarma gibi sarın.

Reklam
Reklam

Adım 6

Önceden 160 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Adım 7

Pişen tavukları fırından çıkarın. Hazırladığınız ıspanak sosunu servis tabağına yayın. Tavuğu kalın dilimler halinde dilimleyin ve sosun üzerine yerleştirin. Tavuk sarmanız servise hazır.