Teknik analiz

Endeksin bu desteğinde tutunması halinde yeniden 65 bini hedefleyeceği, sonrasında ise 66 bin seviyesini de hacimli bir şekilde aşması halinde 70 bini hedefleyeceği söylenebilir.

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz Bülteni:

Reklam
Reklam

Dün güne zayıf bir başlangıç yapan piyasada yüzde 0,09 oranındaki değer kaybı ile 64.026 puandan açılış yapan endeks seansın ilk yarısında 63.800 seviyesini destek alarak geçirdi. İkinci yarıda ise toparlanan piyasada yeniden 64 bin seviyesinin üzerine çıkarak ilk seansı 64.283 puandan tamamlayan endeks, ikinci seansa da yükseliş eğilimi ile başladı. En yüksek 64.567 puanı test eden endeks sonrasında sert satış baskısının da etkisiyle 63.376 puana kadar geri çekilme yaşadı.

Kapanışa yakın gelen tepki alımları sonrasında ise endeks günü yüzde0,47 oranındaki kayıpla 63.777 düzeyinden tamamladı.Genel Görünüm: Aşağıdaki TL bazlı grafikte de yer aldığı üzere geçen hafta yaşanan yükseliş eğilimi sonrasında bu haftaya da güçlü bir başlangıç yapan ancak Salı ve Çarşamba günleri 600 puanlık dar bir hareket bandı içinde hareket etmesine karşın tutunma çabası veren endeksin dün satış baskısına karşı duramadan sert bir düşüş yaşaması dikkat çekicidir. Her ne kadar seansın sonuna doğru kayıpların bir kısmı geri alınmış olsa da geçen hafta yaşanan yükselişin hemen hemen yarısının geri verilmiş olması riski artırıcı bir unsurdur.

Reklam
Reklam

Endeksin kapanış olarak 64 bin seviyesinin altında bulunması da bu açıdan önemlidir. Son günlerdeki bültenlerimizde belirttiğimiz üzere hem kısa vadeli hareketli ortalamaların yataya dönmüş olması hem de teknik göstergelerin konumu bu tipte bir düzeltmenin sinyallerini vermişti. Keza, CCI ve William’s R aşırı alım bölgesinden çıkarak satım sinyali vermelerine karşın yatay bir seyir izlemektedir. Trendin devamı açısından takip ettiğimiz Momentum’un da halen 100 referans çizgisinin üzerinde bulunmasına karşın sıkışık bir seyirle yatay bir kanalda hareket etmesi endekse tutunmasına yardımcı olabilir.

Orta vadeli teknik göstergelerden MACD’nin ise her ne kadar tetik çizgisi üzerinde bulunsa da yükselişini sonlandırması ve Trix’in de yön tayinin de bulunmaması birer risk unsuru olmaya devam etmektedir. Son üç gündür yaşanan bu düzeltme eğilimine karşın hala 2010 Ekim ayından bu yana aktif olan uzun vadeli alçalan kanal formasyonunun üzerinde bulunan endeksin birkaç günlük sürede izleyeceği seyir kısa vadeli trendin devamı açısından belirleyici olacaktır.Orta vadeli teknik göstergelerden MACD’nin ise her ne kadar tetik çizgisi üzerinde bulunsa da yükselişini sonlandırması ve Trix’in de yön tayinin de bulunmaması birer risk unsuru olmaya devam etmektedir. Böyle bir durumda 9 günlük hareketli ortalamasının bulunduğu seviye olan 63.500 önemli bir destek konumundadır. Endeksin bu desteğinde tutunması halinde yeniden 65 bini hedefleyeceği, sonrasında ise 66 bin seviyesini de hacimli bir şekilde aşması halinde 70 bini hedefleyeceği söylenebilir. Ancak trendin devam edebilmesi için bir taban oluşumuna ihtiyaç olduğuna ilişkin görüşümüzü hala korumaktayız. Bu nedenle kısa vadeli pozisyon açılması durumunda dikkatli olunmasını mevcut pozisyonlar için ise stop loss konulmasını ve/veya VOB’da korunma amaçlı pozisyon alınmasını tavsiye ederiz.

Reklam
Reklam

Kısa vadede endeks için 64.100-64.800-65.400 direnç, 63.500-63.000-62.500 destekler olarak kabul edilebilir. Dolar bazında ise yandaki grafikte de görülebileceği üzere dün 3.54 cent seviyesinden kapanış yapan endeks için 3.55-3.58-3.63 cent direnç, 3.50-3.43 cent ise destek olarak kabul edilebilir.