THY ve Halkbank da Varlık Fonu’na devrediliyor

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, Türk Hava Yolları ve Halkbank'ın Türkiye Varlık Fonu'na devredileceğini açıkladı. Böylece fona devredilecek şirket sayısı 11'e yükseldi.

Türk Hava Yolları ve Halkbank da Türkiye Varlık Fonu'na devredilecek.

Reklam
Reklam

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'nden yapılan açıklamada, iki şirketin de kamuya ait hisselerinin, gerekli izinlerin alınmasının ardından fona devredileceği belirtildi. Bu hisselerin oranı THY'de yüzde 49,12, Halkbank'ta ise 51,11.

Şirketler ayrıca özelleştirme programından da çıkarıldı.

Türkiye neden şirketlerini Varlık Fonu'na devretti?Kararın ardından Türk Lirası değer kazandı. 3,70 TL seviyelerinden güne başlayan dolar, karar sonrası 3,66'ya kadar geriledikten sonra 3,68 seviyesine yükseldi.

Sabah saatlerinde 3,99 TL'den işlem gören euro ise kararla birlikte 3,94'e geriledi.

Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde yönetilecek

Dün de dokuz ayrı şirketin kamuya ait hisselerinin Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesine karar verilmişti.

Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT ve BİST Varlık Fonu’na devredildiTürkiye Varlık Fonu'nun söz konusu şirketleri, Bakanlar Kurulu tarafından onaylanacak Stratejik Yatırım Planı çerçevesinde yöneteceği, ortaya çıkabilecek tereddütleri giderme ve gerektiğinde uygulama esaslarını belirleme yetkisinin Başbakan'da olduğu açıklanmıştı.

Reklam
Reklam

THY ve Halkbank dışında Varlık Fonu'na devredilen şirketler şunlar:

Türkiye Cumhuriyet Ziraat Bankası AŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Türkiye Petrolleri AO (TPAO) Posta ve Telgraf Teşkilatı AŞ (PTT) Borsa İstanbul AŞ (BİST) Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme AŞ'nin sermayelerinde bulunan Hazine'ye ait hisselerin tamamı Türk Telekomünikasyon AŞ'nin yüzde 6,68 oranındaki Hazine'ye ait hissesi Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü