Bursa’nın Gemlik ilçesinde güvenlik danışma kurulu toplantısı yapıldı.
Kaymakamlıkta düzenlenen ilçe güvenlik danışma kurulu toplantısında kısa TDP olan Toplum Destekli Polislik Bürosu’nun yaptığı faaliyetler anlatıldı. Gemlik Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Başkomiser Cenk Temizaltın, 2010 yılı itibariyle faaliyetlerine başlayan TDP’nin ilçe genelinde belediye, milli eğitim başta olmak üzere çok sayıda kurum ile ortaklaşa hareket ederek, toplumun genelini ilgilendiren konularda ev ev çalışarak vatandaşları bilgilendirdiğini söyledi.
Temizaltın, “Büromuzda çalışan arkadaşlarımız ilçenin geneline hakim durumdalar” dedi.
Temzilatın, bilhassa okuldan kaçan öğrenciler, dersi boş iken sahil kesimlerinde gezen öğrencilerin tespit edildiğini ve okul idaresi ile ailelerine bilgi verildiğini söyledi. Temizaltın, “Her okulun bir polisi oldu. Okul müdürlerinde ilgili arkadaşımızın telefonu var. Her meselede direk muhatap bularak konunun acilen halledilmesi sağlanıyor” diye konuştu.
Vatandaşlarla ev toplantıları, site toplantıları, sokak ve mahalle toplantıları yaptıklarını anlatan Temizaltın, 50 bine yakın broşür dağıtarak hırsızlık, kapkaç, telefon dolandırıcılığı, akü hırsızlığı gibi konularda halkı bilgilendirdiklerini söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz