Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Zağnos Vadisi'nde 3. Etap Düzenlemesininyıl Sonuna Kadar Tamamlanmasını Bekliyoruz"

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi'nde 3. etap düzenlemesinin yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini bildirdi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Zağnos Vadisi'nde 3. etap düzenlemesinin yıl sonuna kadar tamamlanmasını beklediklerini bildirdi.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TOKİ ile birlikte yürüttükleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Kahramanmaraş Caddesi ile tarihi Zağnos köprüsü alanını kapsayan 3. etapta kamulaştırma çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Çalışmalar kapsamında 102 binanın kamulaştırılacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Kamulaştırmalar çerçevesinde Pazarkapı'da istimlak edilen 57 bina için hak sahiplerine 24 milyon 776 lira ödeme yapıldı. 3. etap rekreasyon düzenleme çalışmaları içerisinde 120 araçlık üç katlı otopark yapılacak. Otoparkın üst kısmının oturduğu zeminde butik otel olarak kullanılması planlanan üç tarihi Trabzon evi yapılacak. Bunun yanında çevrede bulunan tescilli binaların da onarımı yapılarak turizmin hizmetine sunulacak."

Gümrükçüoğlu, 4. etabın tamamlanması ile birlikte sahilden giren vatandaşların Çamoba'ya kadar yeşil ve ferah bir alanda yürüyüş yapabileceğine dikkati çekerek, Zağnos Vadisi ile Tabakhane Vadisi'nin kentin adeta nefes boruları olduğunu, bu iki vadinin dönüşümlerinin tamamlanması ile hava koridorlarının açılarak şehrin rahat bir nefes alacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Cenk Yavuz Usta / Meltem Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın