Trabzon’da Nisan ayının ilk haftasında başlayan çilek hasadı sürüyor.
2012 yılı yaz dikimi olarak İl Özel İdaresi ve DOKAP Bütçesi kapsamında geliştirilen projelerle satın alınan toplam 300 bin adet çilek fideleri; geçtiğimiz Ağustos ayında Merkez, Akçaabat, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Düzköy, Tonya ve Vakfıkebir İlçelerinde üreticilere dağıtılmış ve çilek bahçeleri tesis edilmişti.
Söz konusu 70 dekar çilek bahçesi hasatlar sürerken, yetiştirme bölgesi ve bakım şartlarına bağlı olarak çilek bahçelerinden dekar başına yaklaşık 4-6 ton ürün alınması planlanıyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz