Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 130 santimetreyi aştı. Zirve, haftasonu kayak severlerin akınına uğradı.
Uludağ’da bu sabah yapılan ölçümlere göre oteller bölgesinde kar kalınlığı bir metre 30 santime ulaştı. Halen hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olduğu Uludağ’da bugün kar yağışı bekleniyor. Haftasonunu fırsat bilen vatandaşlar kayak yapmak için Uludağ’a akın etti. Haftasonu oteller bölgesinde hem araç hem de yaya trafiği arttı. İstanbul, Balıkesir, İzmir hatta Almanya’dan gelen kayak severler Uludağ’da pistlerin tadını çıkardı. Telesiyeje binen tatilciler, zirveden kayarak inmenin ayrıcalığını yaşadı. Yerli turistlerin yanı sıra Arap turistler de Uludağ’da kar keyfi yaşadı. Kaymayı yeni öğrenen günübirlikçilerin düşmesi de ortaya ilginç görüntülerin çıkmasına sebep oldu. Birçok tatilci ilkkez kayak yaptığını söylerken, uludağ’ın manzarasına hayran kaldıklarının altını çizdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz