Teknik Direktörü Christoph Daum, bu sezon sarı-lacivertli ekibe gelişinde, uyuyan dev adama benzer bir ortam gördüğünü belirterek, "Biz sadece onu, bu güçlü kişiyi, bu güçlü kulübü uyandırmak istedik. Hep birlikte bu yeni Fenerbahçe moralini yarattık" dedi.
Sezonun başlamasından bu yana, takımının olağanüstü işlere imza attığını söyleyen Daum, 71 antrenman ve 15 maç yaptıklarını hatırlattı. Takımla, taktik ve motivasyonla ilgili 20'den fazla toplantı gerçekleştirdiğini anlatan Alman teknik adam, "Takımı gerçekten tebrik ediyorum, kutluyorum. Bu sürede sadece 5 gün izin vardı. Diğer günlerde iyi bir şekilde çalıştılar" diye konuştu.
Her zaman atak yapan bir takım olmak istediklerini dile getiren Alman hoca, "Hep oyunun kontrolü bizde olsun istiyoruz. Bu, çok enerji harcayan bir olay ve konsantre gerektiriyor. Bizim oyun sistemimiz esnek olmalı. Genel sistemimiz 4-2-3-1 ama bir forvetten bir anda 3-4-5 forvet yapmak istiyoruz. Esnek olmak için antrenmanlarda değişik sistemleri çalıştırıyoruz. Zaman zaman 4-4-2, zaman zaman 4-1-3-2 çalışıyoruz" dedi.