Uzmanlardan 'Altın ne kadar olur' sorusuna yanıt geldi

Altına yatırım yapanlar 'Altın ne kadar olur?' sorusuna yanıt arıyordu. Merakla beklenen konuda açıklama geldi. Uzmanlar 'Yıl sonunda altın ne kadar olur?' sorusunun yanıtını açıkladı.

Altın fiyatları iniş çıkışlı performansını sürdürürken, altın fiyatları ne olur? sorusu kafaları karıştırıyor. Altına yatırım yapmak isteyenler ve elinde altın bulundurup bozdurmak isteyenler, altın fiyatları ne olur? sorusuna yanıtına arıyor. Uzmanlar, altının yıl içerisinde gösterebileceği performansı ve yol haritasını değerlendirdi. Dünyanın önde gelen bankalarından biri olan Morgan Stanley, 2016 yılı için ortalama altın fiyat tahminini kamuoyuyla paylaştı.

Reklam
Reklam

Aralarında Tom Price ve Joel Crane’in de bulunduğu Morgan Stanley analistleri, 15 Mart tarihinde bir rapor yayınlayarak altının ulaşabileceği nokta hakkında tahminde bulundular. Buna göre; Morgan Stanley’nin 2016 yılı için ortalama altın fiyat tahmini yüzde 8 yükseltildi ve 1,173 dolara çıktı.

Raporda, enflasyonun düşük kalması, düşen üretim maliyetleri ve ABD’de pozitif ekonomik büyümenin altın için aşağı yönlü faktörler olduğuna değinildi. Ancak bu faktörler, Çin’in ekonomik büyüme görünüme ilişkin kaygılar ve belirsizlikler tarafından dengeleniyor.

Altın fiyatları için kısa vadeli aşağı yönlü faktörler arasında, Çin’in sanayi faaliyetlerindeki iyileşme, FED’in ABD işgücü piyasasını yakından izlemesi, Almanya’daki büyüme ve Fransa’daki toparlanma gösterildi ve bu faktörlerin Avrupa’da parasal genişlemenin daraltılması ihtimalini üzerine duruldu.

Morgan Stanley analistleri tarafından, negatif faiz politikalarının altın için yukarı yönlü bir faktör olduğu vurgulandı.

Reklam
Reklam

ALTIN FİYATLARI MYNET'TEN TAKİP EDİLEBİLİR

Altın fiyatlarında yaşanan anlık değişimler, Mynet Finans sayfalarından takip edilebiliyor. Mynet Finans’ın sürekli güncellenen Altın sayfasıyla, ons,gram,çeyrek,yarım altın ve Cumhuriyet altını fiyatları öğrenilebiliyor.

Altın fiyatları için tıklayın

Altın fiyatları için tıklayın