Valilik devreye girdi, çöp evde yaşayan yatalak hasta sağlığına kavuştu

Afyonkarahisar'da yaşayan yatalak Hacer Abacı (47) adlı yatalak hasta, tedavit ettirilerek sağlığına kavuştu. Sosyal Yardımlaşma...

Afyonkarahisar'da yaşayan yatalak Hacer Abacı (47) adlı yatalak hasta, tedavit ettirilerek sağlığına kavuştu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile zaruri ihtiyaçları karşılanan Abacı için bakıcı tutuldu. Abacı'nın evinden 2 kamyon çöp çıkartıldı.

Reklam
Reklam

Hacer Abacı’nın, mahalle muhtarı aracılığıyla kendisine yaşlı bakım hizmetlisi bulduğu bilgisini veren SYDV Müdürü Süleyman Arı, “Ev, çamur ve çöplerden dolayı kullanılmaz durumdaydı ve eşyası da yoktu. Muhtar aracılığıyla kadın güvenli bir yere misafir olarak alındı. Evini boyatıyoruz, ıslak zeminlere parke döşeme çalışmaları sürüyor. Bunun dışında evinin ihtiyacı olan eşyalarının karşılanması için gerekli nakdi yardımlarda bulunduk.” dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise kendisine yapılan ihbar üzerine Hacer Abacı’nın evine gidildiğini belirterek, "Kendisi bir oğluyla yaşıyor. Şeker, tansiyon ve kalp rahatsızlığı bulunuyordu. Evi ise çöp ev haline gelmiş, yaşanamaz durumdaydı. SYDV aracılığıyla bayan hastaneye kaldırıldı, 20 gün boyunca tedavi edildi.” dedi.

VALİ BALKANLIOĞLU: YOKSUL, KİMSESİZLERİ BİLDİRİN, TELEFONUM 24 SAAT AÇIK

Reklam
Reklam

Vatandaşlara çağrıda bulunarak; yoksul, kimsesiz kişilerin kendisine bildirilmesini isteyen Balkanlıoğlu, telefonunun 24 saat açık olduğunu ifade etti. Balkanlıoğlu, cep telefonu ya da mail atarak kendisine ihbar yapılabileceğini kaydetti. Balkanlıoğlu, SYDV olarak yaşlıların, çocukların ve fakirlerin her zaman yanında olduklarını belirterek, ayda 150 bin civarında ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını anlattı.

Afyonkarahisar’da her ay yardıma muhtaç ailelere ortalama 200 bin lira yardım, 4 bin 200 aileye kömür dağıtımı yapıldığını aktaran Balkanlıoğlu, şunları söyledi: “50 muhtaç hamile kadınımıza düzenli hastaneye gitmek koşuluyla şartlı sağlık yardımında bulunduk. Her bayana 30 lira yardım yapıldı. 2 bin 668 öğrenciye okul ihtiyaçlarının karşılanması için öğrenci başına her ay düzenli 55 liraya kadar yardım yapıldı. 85 yaş üzeri yaşlıların haritası çıkarılıyor. Bunların beslenmeleri, sağlıkları, yaşam koşulları araştırılıyor. Huzurlu ve mutlu nasıl bir yaşam sürecekleri araştırılarak, projeler ortaya konulmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: