Hava sıcaklığının gölgede 35 dereceye kadar yükseldiği Van'da, vatandaşlar Van Gölü sahillerine akın etti.
Termometrelerin 35 dereceye kadar çıktığı Van'da cadde ve sokaklar adeta boşaldı. Pazar gününü fırsat bilen vatandaşlar, Van Gölü sahillerine akın etti. Edremit ilçesindeki mesire yerleri ve sahiller de doldu, taştı.
Vatandaşlar Ramazan ayı öncesindeki son pazar gününde mangal yakarak, piknik yaptı. Sıcaktan bunalanlar Van Gölü'nün sodalı suyuna girerek serinlemeye çalıştı.
Her yaşta insanın akın ettiği sahillerde serinlemek için vatandaşlar kendilerince yöntemler de geliştirdi. Kimi güneşten korunmak için şemsiye kullanırken, kimileri de bulduğu malzemeyle kendine gölgelik yaptı.
Vatandaşlar artan sıcaklardan bunaldıklarını, bu nedenle göl sahiline akın ettiklerini dile getirdi.
Muhabir: Necat Hasar / Yahya Öylek
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz