Van’da Yakılan Konteynır Sınıflar

Van'da bir okul bahçesinde eğitim veren iki konteynır sınıfın, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce...

Van'da bir okul bahçesinde eğitim veren iki konteynır sınıfın, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılması tepkilere sebep oldu.

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de büyük yıkıma neden olan depremlerinin ardından hasar gören Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin bahçesine eğitim-öğretim için kurulan konteynerler, dün gece saat 21.30 sıralarında ateşe verilmişti. Alevlerin sardığı konteynerler, çevrede bulunan vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş, çıkan yangında 2 konteyner, içerisindeki malzemelerle birlikte büyük hasar görmüştü.

Reklam
Reklam

Geçen yıl sinema sanatçısı Türkan Şoray'ın da katıldığı törenle eğitime açılan konteynerlerin, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından yakılmasını kınayan İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, “Bizler, çocuklarımızın eğitim ve öğretim mekânlarını iyileştirmeye çalışırken, mevcut derslikleri yıkmak, yakmak asla affedilir bir davranış değildir. Bunu yapanlar, yaptıklarından, kendilerinden utanmalıdır” dedi.

Sayılır, Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin eğitim- öğretime devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: