ADANA(İkrarHaber)-Ağrı'nın Eleşkirt İlçesi'nde vatani görevini yaparken, 4 Eylül 2009 tarihinde eğitim alanında boğazından kurşunlanmış halde ölü bulunan ve ailesine intihar ettiği açıklanan şehit er Volkan Kamalak için,şehit oluşunun 3. yıl dönümü nedeniyle,kendi adına açılmış olan kültür evinde anma etkinliği düzenlendi.
Şehit er Volkan Kamalak anma etkinliğinin açış konuşmasını yapan babası Hayri Kamalak oğlunun şadetinden bu güne kadar geçen süre içerisinde ,o günden bu güne kadar yargı’da ve kışlalarda hiçbir şeyin değişmediğini,sadece kışlalarda anlaşılmayan nedenlerden dolayı kaybettiğimiz gencecik fidanlarımızın sayılarının artarak değiştiğini bu nedenle acılarının daha’da büyüdüğünü açıkladı.
Susma sustukca sıra sana gelecek sözüne’de vurgu yapan Kamalak,bu söylemin aynen geçerli olduğunu sadece sıranın ne zaman geleceginde belirsizliğin olduğunu,evlatlarını yitiren aileler olarak sıramızı savdığımız halde inatla susmayacaklarını,duymak istemeyenlere sesimizi duyurmak için,suçluların yargılanmalarını sağlamak ve yasal hakların elde edilebilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini açıklayarak konuşmalarını şöyle sürdürdü;
Biz evlatlarımızı diri diri anlamsız sekilde topraga gömdük,bu acının ne olduğunu çok iyi biliyoruz,şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar,konuştuklarıyla düşünmeden söyledikleri çelişkili ifadeler bizleri derin yaralıyor.Şehitlerin gençlerin kanları üzerinden saltanat sürerek pazarlıklar yapanları nefretle kınıyoruz.Susturulmuş sindirilmiş bir toplum yapısı ve buna ayak uyduran basın ve medya ayağı ne yazıkki;demokrasi havarisi mevcut iktidarın bize olan lutfudur.
Şehitlerimiz,yiğitlerimiz yaşamları pahasına kara toprağın altında onurlarıyla yatıyorlar.Ancak sözüm ona bazı komutanlar fırsatcılıklarıyla,kendi arkadaşlarının makamlarını doldurarak saltanat sürüyorlar.Diğer taraftan bazı komutanlar ise Askerliği namus borcu olarak bilerek vatani görevini yapmaya giden genç fidanlarımızın tabutlarını bizlere gönderdiler.Çocuklarımızın duruşmasız dosyalarına takipsizlik vererek adalet dağıtılarak verilmeyecek hesabımız yok diyebiliyorlar.
Yaşanan bu olaylar bana su soruyu kendime sormayı gerektiyor diyen Hayri Kamalak konuşmasına söyle devam etti.Vatan sevgisimi ,Evlat acısımı ? Bir karar vermek gerekiyorsa elbette biz birer vatan sever olarak,çocuklarımızı ilmin ve bilimin yolunda yetiştirerek,askerine polisine silah sıkan değil,eğitimli bilgili saygılı bir gençlik yetiştirmek ülkesini seven herkesin görevi olmalıdır dedi.
Şehit er Volkan Kamalak için anma etkinliğin’de Türkce okunan kuran ,deyiş ve nefeslerden sonra yemekler yenildi,çeşitli yerel sanatcıların okuduğu birbirinden güzel halk ezgileri ve deyişler gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etmesi izleyenleri coşturdu.
Haberle İlgili Video izle:youtu.be/lSeNmIJFXlA
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz