Yaşlı Kadının Böbreğindeki Taş, 104 Parçayabölünerek Çıkarıldı

Gaziantep'te, 85 yaşındaki kadının böbreğinde bulunan 4 santimetre ebadındaki taş, 104 parçaya bölünerek başarılı şekilde çıkarıldı.

Gaziantep'te, 85 yaşındaki kadının böbreğinde bulunan 4 santimetre ebadındaki taş, 104 parçaya bölünerek başarılı şekilde çıkarıldı.

Özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, böbrek taşı şikayetiyle hastaneye müracaat eden Miyasete Bozgeyik'in (85) tetkiklerinde, sağ böbreğinde yaklaşık 4 santimetre büyüklüğünde taş tespit edildi.

Reklam
Reklam

Gerçekleştirilen operasyonda, hastanın sancı çekmesine sebep olan taş, pnömatik cihazla parçalara ayrıldı. 104 parçaya bölünen taşlar yaklaşık 2 saat süren başarılı operasyonla çıkarıldı.

Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Abdülkerim Üstün, böbrek taşı operasyonlarında ameliyatı riskli görülen hastalara takılan üriner sistem kateterinin çeşitli sorunlara yol açtığını, bu nedenle yılda bir değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Hasta için ameliyatın riskli olduğunu ancak başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini ifade eden Üstün, şunları kaydetti:

"Hele hele de böyle çift kalça protezi olan bir hasta için yılda bir kez ameliyat masasına yatmak oldukça riskli bir durumdur. Bu nedenle hastamızı kapalı böbrek taşı operasyonu dediğimiz yöntemle ameliyat ettik ve çok şükür hastamızı sağlığına kavuşturduk."

Muhabir: Orhan Çiçek

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın