Yatırım devi hacklenince FBI devreye girdi

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) konuya yakın isimlerin ciddi bir güvenlik açığı olduğunu söylediği yatırım devinin bilgisayarlarının hacklendiği iddiasını araştırıyor.

Wall Street Journal'dan Devlin Barrett ve Emily Glazer'ın özel haberine göre, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) konuya yakın isimlerin ciddi bir güvenlik açığı olduğunu söylediği J.P. Morgan'ın bilgisayarlarının hacklendiği iddiasını araştırıyor.

Reklam
Reklam

Hacklenmenin boyutu, ne zaman başladığı, ne kadar devam ettiği, şirkete potansiyel maliyetleri tam olarak bilinmiyor.

Şirket ve federal siber soruşturma yetkilileri bankanın bilgisayarlarına gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıları açığa çıkarmak için görüşme halindeler.

J.P Morgan sözcüsü Trish Wexler, "Bizim şirketimiz büyüklüğündeki şirketler maalesef her gün siber saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Böyle saldırıları karşılayabilmek için kat kat savunma sistemlerimiz bulunuyor" ifadelerini kullandı.

FBI tarafından dün yapılan açıklamada "ABD Gizli İstihbarat Servisi ile son dönemlerde ABD kuruluşlarına gerçekleşen siber saldırıların incelenmesi konusunda işbirliği yapıldığı" ifade edildi.

Konuya yakın bir isme göre saldırının nedeni zararlı bir bilgisayar kodlaması.