Yozgat merkezde LPG fiyatlarının yüksek olmasından dolayı araç sahipleri LPG almak için Sorgun ilçesine gidiyor. İl Merkezinde 2.70 ile 2.80 TL arasında olan LPG, 30 kilometre mesafedeki Sorgun’da litresi 1.99'den satılıyor. 30 kilometre mesafede bu kadar bariz fark olmasını vatandaşlar manidar buluyor. İl merkezinde bir depo LPG 135 liraya dolarken, bu rakam Sorgun'da ise bu rakam 99,5 TL'de kalıyor.
Yozgat'tan Sorgun'a LPG almak için giden Ahmet Aslan, normalde rafineri uzaklığına göre Yozgat’ta daha ucuz olması gereken LPG’nin il merkezinde en düşük 2.70 TL’den satıldığını belirterek, " Sorgun’da ise 1.99 veya 2 liraya satılıyor. Bu sebeple fırsat buldukça aracımın deposunu Sorgun ilçesinden dolduruyor yaklaşık yüzde 30 kar sağlıyorum. 50 litrelik bir depo Yozgat merkezde 135 TL’ye dolarken, Sorgun’da 99.5 TL’ye doldurabiliyor. Sorgun’daki işletmeci de kar ediyor Yozgat’taki de. Aynı olay Ankara’ya giderken de yaşanıyor. Ankara’ya yaklaştıkça hem LPG fiyatları hem de mazot fiyatları daha düşük. Yozgat ise her zaman pahalı, bu yüzden ucuz LPG satan firmaları Yozgat’a davet ediyoruz." diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz