Yaklaşık 15 bin kayıtlı üyesi bulunan Kumluca Ziraat Odası, aidatlarını zamanında ödeyen üyelerine zeytin fidanı ve bıçak dağıtıyor. Zeytin fidanı dağıtım töreninde konuşan Oda Başkanı Süleyman Kayhan, her yıl Ocak ayında aidatlarını zamanında ödeyen üyelerine zeytin fidanı dağıttıklarını söyledi.
Amaçlarının geçmişte zeytin konusunda önemli bir yeri olan bölgede hem üyelere hediye vermek hem de zeytin popülasyonunu arttırmak olduğunu ifade eden Kayhan, aidatını ödeyen her çiftçiye üç adet zeytin hediye ettiklerini belirtti.
Daha fazla zeytin fidanı talep eden çiftçilere ayrıca ücretle zeytin fidanı temin ettiklerini kaydeden Kayhan, “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda üyelerimize zeytin fidanı dağıtıyoruz. Geçen yıl yaklaşık 50 bin zeytin fidanı dağıtmıştık. Bu yılda yine aynı rakamlara ulaşacağımızı ümit ediyorum. Böylece üç-beş yıl sonra bölgemiz zeytin üretimi konusunda önemli bir yer haline gelecektir” dedi.
Konuşmanın ardından Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ve yönetim kurulu üyeleri çiftçilere temsili olarak zeytin fidanlarını dağıttılar. Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bu yıl ayrıca çiftçilere 4 bin adet bıçak dağıtılacağı da bildirildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz