Bayburt'ta bu yıl 18'incisi düzenlenen "Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni" sona erdi.
Dede Korkut anısına Bayburt'ta yapılan ve 11 Temmuz Çarşamba günü başlayan şölenin bugünkü bölümünde, Aydıntepe ilçesindeki 2500 rakımlı Aydıntepe Yaylası'nda etkinlik düzenlendi.
Bayburt Valisi Hasan İpek, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat ve çok sayıda vatandaşın izlediği etkinliklerde, Romanya, KKTC, Elazığ ve Bayburt halk oyunları ekipleri gösteri sundu.
Bayburtlu yerel sanatçılar ile halk ozanlarının da sahne aldığı etkinlikler sonunda, Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan Eraslan "Yayla beyi" seçildi. Eraslan, asasını Dede Korkut Şölen Komitesi Başkanı da olan Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polatın elinden aldı.
Belediye Başkanı Polat, yaptığı konuşmada, şölenin "Yayla beyi" seçimiyle tamamlandığını ifade ederek, "Şölenimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 19'uncu şölende buluşmayı ümit ediyorum" dedi.
Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Abdulkadir Nişancı / Tuncay Bekar
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz