Adıyaman’ın Hasancık beldesine bağlı Kuştepe köyü yakınlarında meydana gelen tarla yangınında yaklaşık bin dönümlük ekili alan kül oldu.
Edinilen bilgiye göre, Adıyaman-Kahta karayolu üzerindeki Kuştepe köyü yakınlarında buğday ve arpa tarlalarında hasat yapılırken yangın çıktı. Bir anda yayılan yangına köylüler traktörlerle müdahale etti. Yangının söndürülememesi üzerine vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Adıyaman ve Kahta belediyelerinin yanı sıra TPAO Bölge Müdürlüğü’ne bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Traktör römorkundaki samandan çıktığı tahmin edilen yangında 11 vatandaşa ait yaklaşık bin dönümlük ekili arazi küle döndü.
Olay yerine gelen Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Sırrı Uyanık, yangın hakkında bilgi aldı. Jandarma, yangınla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz