Advocaat'ın Beşiktaş 11'i netleşti

Fenerbahçe'de Beşiktaş ile oynanacak dev derbi öncesi teknik direktör Dick Advocaat'ın derbi 11'i belli... İşte gelişmeler:

Son haftalarda kadroyu sadece Avrupa ve Lig maçlarında 1-2 oyuncu ile değiştiren Dick Advocaat istikralı bir 11 yakaladı.

Reklam
Reklam

Lig maçlarında Aatıf'ı 11'e monte eden Hollandalı hoca, Avrupa maçlarında ve derbilerde Alper Potuk'u tercih ediyor.

Kupada oynanan Gençlerbirliği maçı yedek oyuncuları test etmek için iyi bir fırsattı. Kupa maçında görev yapan isimlerden ilk 11'i zorlayacak futbolcu çıkmadı.

Sakatlıktan dönen ve maç eksiği bulunan Ozan Tufan'ın henüz fizik gücü yakalayamadığı görüldü.

Salih ve Fernandao ise Advocaat'ın istediği kapasitede değiller henüz. Aatıf tek devre sahada kalırken, Stoch da takım 10 kişi kalınca çok verimli olamadı.

Formayı Şener'e kaptıran Van der Wiel'in tekrar 11'e dönmesi bu temposuyla imkansız. Emenike ise kupa maçında bile yedek bekletildi.

Gençlerden Caner Koca ve Yiğithan Güveli ise ilerleyen dönemde sarı-lacivertliler için iyi birer alternatif olacaklar.

Rize deplasmanında frikikten gol sevinci yaşayan İsmail Köybaşı, kupa maçında kızardı! Milli sol bek, eski takımı Beşiktaş'a karşı ilk 18'de de olsa forma giyme şansını kaçırmış oldu.

Reklam
Reklam

Advocaat, kupa maçında dinlendirdiği oyuncularını Beşiktaş derbisinde sahaya sürecek. İşte o kadro:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef De Souza, Alper Potuk, Moussa Sow, Volkan Şen, Robin van Persie.

Fabiano, Ozan, Neustadter, Aatıf, Stoch, Emenike ve Lens'in ise ilk 18'de yer almaları bekleniyor. Yedeklerdeki forvet hattı azaltmak istenirse Caner Koca sol bek için bir alternatif olabilir.