Afad Kendi Deprem Simülatörünü Yaptı

Yalova Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kendi deprem simülasyon ünitesini geliştirdi. Kızaklı bir sistem...

Yalova Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) kendi deprem simülasyon ünitesini geliştirdi. Kızaklı bir sistem üzerinde depremin etkilerini canlandıran bu sistemde 7.4 şiddetinde bir deprem üretilebiliyor.

Reklam
Reklam

Halka depremi ve korunma yollarını daha iyi anlatmayı hedefleyen AFAD, projesi ve tasarımı kendilerine ait olan deprem simülasyon ünitesini hayata geçirdi. Tamamen elektronik olarak kumanda edilen ünite kızaklı bir mekanizma üzerine oturtulan ev maketinden oluşuyor. Evdeki eşyaların depremden nasıl etkilendiklerini gösteren ünite 7.4 şiddetinde bir sarsıntı oluşturabiliyor. Deprem simülasyon ünitesi deprem eğitimlerinde etkili olarak kullanılacak ve vatandaşların depremin ev ve eşyalar üzerindeki tesirini daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.



Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: