Deprem Haberleri Ve Son Dakika Deprem Haberleri

Deprem Haberleri Ve Son Dakika Deprem Haberleri

Deprem, Dünya yerkabuğu içindeki kırılmalar nedeniyle ani olarak ortaya çıkan titreşimlerin dalgalar halinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yer yüzeyini sarsma olayına denir.

Deprem, insanın hareketsiz kabul ettiği ve güvenle ayağını bastığı toprağın da oynayacağını ve üzerinde bulunan tüm yapılarında hasar görüp, can kaybına uğrayacak şekilde yıkılabileceklerini gösteren bir doğa olayıdır.

Depremin şiddeti Moment magnitüd ölçeği (ya da eskiden kullanımıyla olan Richter ölçeği) ile belirlenir. Bu ölçeğe göre 3 ve altı şiddetteki depremler genelde hissedilmezken 7 ve üstü şiddetteki depremler yıkıcı olabilir.

1939 yılında meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki Erzincan Depremi, Türkiye'deki en şiddetli depremdir. Bu depremde 32.962 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 100.000 kişi de yaralanmıştır. Oluşan deprem neticesinde 116.720 bina yıkılmıştır. 52 saniye süren deprem nedeniyle Karadeniz kıyısındaki Fatsa'da tsunami yaşanmıştır.

Deprem bilimi içerisinde yer alan bir terim olan fay hattı, iki kıta sahanlığının birbirleri ile sürtünerek hareket etmeleri sonucunda oluşan yapıya denir. Yüzyıllar boyunca yer kabuğunda biriken enerji sonucunda ortaya çıkan fay hattı, hareketli bir yapıdır. Levhaların birbirlerine sürtünmesi, bu hatları zorlayarak gerilme enerjisi biriktirmelerine sebep olur. Bu zorlanmalar ve sürtünmeler, belirli bir zaman sonra şiddetli kırılmalara sebep olabilir. Bu şiddetli sarsıntılara deprem denir. Fay hatlarının uzunluğu yüzlerce kilometreye kadar uzanabilir. Fay hatlarının yeryüzü üzerindeki dağılımı düzensizdir. Türkiye’de üç farklı fay hattı bulunur. Bunlar; Batı Anadolu Fay Hattı (BAF), Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) ve Kuzey Anadolu Fay Hattı (KAF)‘dır. Fay hatları ve deprem riski arasında anlamlı bir ilişki vardır.

Deprem Haberleri

AFAD duyurdu! Girit açıklarında deprem

Ege Denizi'nde bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünü Girit açıkları, büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.

Haber

Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Naci Görür 'Yeri can sıkıcı' diyerek açıklama yaptı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Bingöl ve çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi. Deprem sonrası ünlü Prof. Dr. Naci Görür depremin değerlendirmesinde bulundu. Görür, depremin yerinin 'can sıkıcı' olduğunu belirttiği açıklamasında depremle ilgili olarak, "Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz." dedi.

Haber

Uzman isimden kritik deprem açıklaması! 4 şehri işaret etti

Dün akşam saatlerinde Tokat'ın 4 büyüklüğündeki deprem, uzmanları alarma geçirdi. Çevre illerden de hissedilen deprem hakkında yorum yapan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, 4 şehri işaret ederek açıklamada bulundu.

Haber

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Tokat'ta 4 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde Richter ö lçeğine göre 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber

Deprem

Deprem Hakkındaki Haberler Mynet'Te. Deprem Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'Te Takip Edin.

Bingöl'de deprem hendekleri kazıldı! Uzmanlar bu 3 sorunun peşine düştü

Türkiye deprem gerçeği ile yüzleşmeye her gün ufak sarsıntılar yaşayarak devam ederken önemli bir gelişme de Bingöl’de yaşandı. Üç bakanlık öncülüğünde TÜBİTAK'ın desteklediği proje kapsamında araştırma ekibi aralarında Yedisu fay hattının da bulunduğu alanda toprağı kazarak inceleme yapıyor. Uzmanlar araştırmasında “Bir sonraki deprem ne zaman olur?” sorusuna yanıt arıyor. İşte son dakika deprem haberinin detayları…

Haber

O bölgede yeni bir fay hattı tespit edildi! Deprem haritası yeniden çizilecek

Deprem bölgesinde yer alan ülkemizde yapılan son çalışmalara göre, yeni bir fay hattı tespit edildi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığında, deprem tehlike haritası tüm aktif fayları belirlenerek yeniden çizilecek.

Haber

Havalar ısınınca depremler mi arttı? Akıllara aynı soru geldi, Prof. Dr. Tüysüz uyardı: İki bölgeye dikkat!

Aşırı sıcaklar adeta Türkiye'yi esir alırken, son günlerde meydana gelen depremler dikkat çekti. Son olarak dün Çanakkale 4.9 büyüklüğündeki depremle sarsılırken akıllara yine "Aşırı sıcaklar depremi tetikler mi?" sorusu geldi. Marmara, Bingöl Yedisu gibi bölgelere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Okan Tüysüz, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haber

Çanakkale'de korkutan deprem! İstanbul, Balıkesir, Ayvalık, İzmir'de de hissedildi

Kandilli, Çanakkale'nin Ezine ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. AFAD'ın verilerine göre, Ezine'de saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde meydana geldi. Deprem İstanbul, Balıkesir, Ayvalık ve İzmir'de de hissedildi. Deprem sonrası AFAD'tan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan ve Çanakkale Valisi Ömer Toraman'dan açıklama geldi. Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'de Çanakkale'deki depremle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Haber

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Malatya'da 3.7 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber

10 yıldır kayıptı! Cesedinin bulunduğu yer kimsenin aklına gelmezdi

Malatya’da akıllara durgunluk getiren bir olay yaşandı. 10 yıldır kayıp olarak aranan şahsın cesedi depremde evin yıkılmasıyla ortaya çıktı. Kayıp olarak aranan şahsın cesedi evin temelinde bulundu. Olayla ilgili 3 kişi yakalanarak tutuklandı.

Haber

'Deprem' detayı ortaya çıktı, hayat arkadaşı tutuklandı! Malatya'da 10 yıldır kayıp olarak aranan şahsın cesedi bulundu

2014'te Malatya'da Hüseyin B. adlı şahıs birdenbire kayıplara karıştı. Cinayet şüphesi üzerine harekete geçilirken Hüseyin B.'nin hayat arkadaşının evinde arama yapıldı. Deprem detayı ortaya çıktı, biri Hüseyin B.'nin eski eşi olmak üzere 3 kişi tutuklandı.

Haber

SON DAKİKA | Adana Aladağ'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: Adana'nın Aladağ ilçesinde deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD, 4.1 olarak duyurdu.

Haber

'Enteresan bir yer' 4.1'lik depremin ardından dikkat çeken açıklama! 'Farklı çalışan bir mekanizma var burada'

Dün akşam saat 22.26'da Marmara Denizi'nde meydana 4.1 büyüklüğündeki deprem pek çok ilde hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar tedirginlik yaşarken gözler uzmanların yaptığı açıklamalara çevrildi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Burası enteresan yerlerden bir tanesi" ifadelerini kullanırken "Depremin yerine özellikle baktım. Tam Kuzey Anadolu fayının üzerine düşmüyor" dedi.

Haber

Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem! Beklenen depremi tetikler mi? Naci Görür'den açıklama

Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem paniğe yol açtı. 4.1 büyüklüğündeki deprem sonrası uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geldi. Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, "Korkulacak bir şey yok" açıklamasını yaparken Prof. Dr. Naci Görür, "Çok endişe etmiyoruz" dedi.

Manşet

Son dakika | Marmara Denizi’nde 4.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul ve çevre illerden hissedildi (AFAD-Kandilli son depremler)

Son dakika haberine göre İstanbul'da hissedilen bir deprem oldu. Akşam saatlerinde meydana gelen deprem paniğe yol açtı. Depremle ilgili olarak AFAD'dan açıklama geldi. Yapılan açıklamada depremin merkez üssü Marmara Denizi, büyüklüğü ise 4.1 olarak açıklandı.

Haber

51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı davası: Karar çıktı, adliyede ortalık karıştı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep'in Nizip ilçesindeki Furkan Apartmanı yıkılmış, 51 kişiye mezar olmuştu. Mahkeme heyeti Furkan Apartmanı davasında kararını açıkladı. Bunun üzerine adliyede gerginlik yaşandı.

Haber

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakkında bilinmeyenleri anlattı! Deprem zamanı 2 ay bölgede kaldı, Ramazan ayı boyunca her gece köylere yardım götürdü

TFF'nin Ankara'da gerçekleşen Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonuçlarının ardından İbrahim Hacıosmanoğlu başkan oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun seçilmesinin ardından, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem döneminde Çevre ve Şehircilik bakanının yardımcılığını yapan Mehmet Emin Birpınar'dan açıklama geldi.

Spor

Dünyanın gözü Şili'de! 7.4 büyüklüğünde depremle sarsıldılar

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne göre, Şili'nin San Pedro de Atacama kentinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi.

Haber

Deprem kentinde esnaf kazan kaldırdı, yolu kapattı! Belediye başkanı sözünde durmadı

6 Şubat depremlerinde ağır yara alan Malatya'da yıkım için dükkanlar boşaltılmayınca elektrikleri kesilen esnaf yol kapattı. Esnaf aynı zamanda seçimde önce kendilerini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in sözünde durmadığını belirterek tepki gösterdi. Ekiplerin esnafları ikna çalışmaları devam ediyor.

Haber

Uzman isimden İzmir'e korkutan deprem uyarısı: 'Deniz kentin içerisine girecek!' O ilçeleri tek tek sıraladı!

Jeoloji Mühendisler Odası İzmir Şubesi Başkanı Koray Çetin Önalan, İzmir'de yaşanacak olası bir depremde denizin kentin içerisine gireceğini belirtti. Mevcut yapı stokunun eski olduğunun altını çizen ve "bunlar uzun vadede çözülmesi gereken şeylerdi ancak ne yazık ki yapılmadı" diyen Önalan ayrıca İzmir'de yaşanacak bir depremde zemin sıvılaşması yaşanacak ilçeleri de teker teker sıraladı.

Haber

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Van'da 4.3 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Van'ın Tuşba ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber

Bakan Kurum'dan deprem konutları açıklaması! Yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da incelemelerde bulunurken, "Şu ana kadar 76 bin konutumuzun tüm deprem bölgesinde teslimlerini gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar inşallah 200 bin konutun teslimini gerçekleştiriyor olacağız" dedi.

Finans

AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.0 büyüklüğünde deprem

Türkiye güne deprem haberleri ile uyanmaya devam ediyor. AFAD’dan yapılan son deprem açıklamasına göre Akdeniz açıklarında saat 07:34'te 4.0 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi.

Haber

Prof. Dr. Naci Görür o bölge için uyardı! Deprem olma ihtimali yüksek!

Bu sabah Afyonkarahisar’da meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Görür, o bölge için ‘Bu yapıların depremselliği görece yüksek’ şeklinde depremi yorumladı.

Haber

Ünlü deprem Bilimci Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti

Çalışmalarıyla Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi eski Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat hayatını kaybetti.

Haber

SON DAKİKA | Afyonkarahisar'da peş peşe iki deprem! Toplam 15 saniye sürdü, vatandaşlar kendilerini sokaklara attı

Son dakika deprem haberi: Afyonkarahisar’da deprem meydana geldi. Sabah saatlerinde yaşanan ve yaklaşık 10 saniye süren depremin büyüklüğünü AFAD 4,4 olarak duyurdu. İlk depremin hemen ardından bir deprem daha meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremler vatandaşları sokağa döktü.

Haber

Son dakika | Malatya'da deprem! AFAD paylaştı: İşte büyüklüğü...

Son dakika deprem haberi: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde deprem oldu. AFAD'dan depreme ilişkin açıklama geldi.

Haber

Bakan Şimşek'ten deprem bölgesi açıklaması: 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağlandı

Türkiye, deprem yaralarını sarmak için bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık dış finansman sağladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten, "Deprem bölgesinin yeniden kalkınması en önemli önceliklerimizden biridir. Bölgenin yeniden inşası için 2023 yılında 1,1 trilyon TL tahsis ettik, bu yıl da benzer miktarda kaynak aktarımı yapacağız. Depremle ilgili tüm harcamalar tasarruf genelgesi kapsamı dışındadır." değerlendirmesini yaptı.

Finans

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber

SON DAKİKA | Muğla'da 4.4 büyüklüğünde deprem! Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi

Son dakika haberi: AFAD'dan yapılan açıklamada Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildiği bilgisi geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan deprem sonrası açıklama geldi.

Haber

Akdeniz açıklarında korkutan deprem!

Akdeniz açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin 6.97 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi. Deprem Muğla'nın 251 kilometre açıklarında meydana geldi.

Haber

Naci Görür o açıklamalara böyle yanıt verdi: 'Hepimiz biteriz'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "'Bu depremler ne zaman bitecek?' diye soruyorlar. Bazen teyzeler ellerini açarak dua ediyorlar. Sakın deprem bitsin diye dua etmeyin. Deprem biterse, hepimiz biteriz" açıklamasını yaptı.

Haber

AFAD duyurdu: Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde deprem

AFAD, Akdeniz'de Girit Adası açıklarında Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber

Baba mesleğini devraldılar! Usta olduğunu öğrenen müşteriler inanamıyor: 'Elimdeki alet çantasını gören şaşırıyor'

Kahramanmaraş'ta yıllarca yanında çıraklık yaptıkları çilingir babalarından 30 yıllık işletmeyi devralan kız kardeşler, depremde yıkılan dükkanlarının yerine konteyner çarşıda açtıkları işletmeyle çalışma hayatlarını sürdürüyor.

Kadin

Yeniden Bakan olan Murat Kurum ilk hamlesinin ne olacağını açıkladı

Yerel seçimlerin ardından yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Muram Kurum, ilk ziyaretini deprem bölgesine yapacak. Kurum açıklamasında “Yegane önceliğimiz milletimiz, ilk işimiz depremzede kardeşlerimizin mutluluğu. Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız” dedi.

Haber

AFAD duyurdu! Kahramanmaraş'ta 3.5 büyüklüğünde deprem

AFAD, Kahramanmaraş Göksun'da 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 19.43'te olan deprem yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Haber

Peru'da 7,2 büyüklüğünde deprem! Tsunami uyarısı yapıldı

Güney Amerika ülkesi Peru'da 7,2 büyüklüğünde deprem meydan geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısı yapılırken, ilk açıklamalara göre can ve mal kaybı belirtilmedi.

Haber

Çanakkale depremi sonrası Naci Görür korkuttu: Bu zonun devamında Marmara depremini bekliyoruz

Çanakkale'de dün gece saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından akıllara yine beklenen büyük Marmara depremi geldi. Gökçeada açıklarında meydana gelen depremin Ege Denizi içerisindeki Kuzey Anadolu Fay Zonunda meydana geldiğini belirten Prof. Dr. Naci Görür Marmara'yı işaret etti: Devamında Marmara depremini bekliyoruz!

Manşet

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde Gökçeada açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Ege Denizi'nde Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında Richter ölçeğine göre 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Çanakale Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yapılan taramalara göre herhangi bir olumsuz durum olmamıştır. Geçmiş olsun dileklerimizle kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

Haber

Son dakika | Bingöl güne depremle başladı! Merkez üssü Karlıova; AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden açıklama geldi

Son dakika haberi: Bingöl güne depremle uyandı. Karlıova ilçesinde 4.0 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi.

Haber

Manisa Soma'daki deprem sonrası iki fay uyarısı! Uzman isimler o detayı açıkladı: 9 büyüklüğünde...

Manisa'nın Soma ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem panik yarattı. Bazı vatandaşları uykusundan uyandıran deprem sonrası uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bir fayın kırılmasından kaynaklanmış olabileceğini belirterek iki faya dikkat çekti. Bölgede daha önce de 9 şiddetinde deprem olduğunun altını çizen uzmanlar, "Manisa çevresinde de daha önceleri çok yıkıcı depremler oldu" ifadelerini kullandı.

Haber

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Manisa'nın Soma ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem! İzmir ve çevre illerden de hissedildi

Son dakika haberi: AFAD, Manisa'nın Soma ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem İzmir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Manisa Valisi Enver Ünlü, depremin ardından açıklama yaptı.

Haber

Son dakika: AFAD duyurdu: Malatya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberi: AFAD, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Haber

Jeofizik çalışmaları yapıldı, yerler kazıldı! O ilde aktif fay bulundu

6 Şubat'taki büyük felaketin ardından özellikle büyükşehirler zemin çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan araştırmalarda Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde aktif bir fay tespit edildi. Çalışmaları yürüten Prof. Dr. Fikret Koçbulut, "Yaptığımız kazı çalışmaları neticesinde artık fayın varlığını ortaya koyduk. Deliler Fayı'nın Sarıoğlan segmentinin şu andaki verilere göre, ters bileşenli bir fay olduğunu söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Haber

SON DAKİKA | AFAD duyurdu! Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem

Son dakika deprem haberi: Akdeniz'de saat 11.14'te 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haber

SON DAKİKA | Malatya'da korkutan deprem! Naci Görür'den açıklama: 'Dikkatli olmak gerek'

Son dakika haberine göre Malatya'da bir deprem meydana geldi. Paniğe yol açan depremle ilgili AFAD bir açıklama yaptı. Yerin 11 km altında meydana gelen depremin büyüklüğü 4.0, merkez üssü Doğanşehir olarak açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür deprem sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak 'Dikkatli olmak gerek' yorumunda bulundu.

Haber

Bu uygulamaya bakmadan ev satın almayın! Tamamen ücretsiz: İşte her vatandaşın kullanabileceği Deprem Bilgi Sistemi

6 Şubat depremlerinden sonra Türkiye'deki herkesin ana gündemi yapıların sağlamlığı oldu. Yapılar kadar önemli bir konu daha var, o da zemin. Ancak zeminin sağlamlığını ölçebilecek bir teknolojiye herkes ulaşmıyordu. Yeni geliştirilen Deprem Bilgi Sistemiyle isteyen her vatandaş istediği bölgenin zeminin durumunu ücretsiz öğrenebilecek. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirilen uygulamada bilgiler Amerikan Jeoloji Servisi'nden alındı.

Haber

İran'da 4.9 büyüklüğünde deprem! Ölü ve yaralılar var

İran'ın Kaşmer şehrinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken, 120 kişi de yaralandı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haber

Tekirdağ açıklarında korkutan deprem! İstanbul'dan da hissedildi (AFAD-Kandilli son depremler)

Son dakika haberine göre Tekirdağ açıklarında bir deprem meydana geldi. Paniğe yol açan depremin merkez üssü Güzelköy açıkları, büyüklüğü 3.6 olarak açıklandı. Deprem İstanbul'da da hissedildi. AFAD ise yaptığı açıklamada depremin büyüklüğünü 3.3 olarak duyurdu.

Haber