Ağabeyi İçin 1.5 Ayda 12 Kilo Verdi

Isparta’da, beş ay önce kriptojenik siroz hastalığı sonucu karaciğer yetmezliği oluşan 40 yaşındaki Kamil Ayhan’a,...

Isparta’da, beş ay önce kriptojenik siroz hastalığı sonucu karaciğer yetmezliği oluşan 40 yaşındaki Kamil Ayhan’a, kardeşi 30 yaşındaki Hilmi Ayhan karaciğerini verdi. Hilmi Ayhan, doku verebilmek için 1.5 ayda 12 kilo verdi. Kardeşten alınan karaciğer ağabeye başarıyla nakledildi.

Reklam
Reklam

Isparta’da özel bir yurtta yönetici olarak çalışan 2 çocuk babası 40 yaşındaki Kamil Ayhan, iki yıl önce belindeki ağrılar nedeniyle hastaneye başvurdu. Gördüğü tedavilerin ardından ağrıları kesilen Kamil Ayhan, 6 ay önce gittiği hastanede kriptojenik siroz hastalığı sonucu karaciğer yetmezliğine girdiğini öğrendi. Ayhan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne başvuru yaparak, organ beklemesi listesine kayıt yaptırdı. Ayhan'ın acil nakil olması gerektiği için aile içinde de canlı verici aranmaya başlandı. Ağabeyinin gözlerinin önünde erdiğini gören ve Isparta’da aşçılık yapan iki çocuk babası Hilmi Ayhan, verici olmaya karar verdi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Medical Park Antalya Hastanesi’ne başvuran ağabey ile kardeşine burada gerekli tetkikler yapıldı. 73 kilo olan verici Hilmi Ayhan (30)’ın karaciğerinde yüzde 30 yağlanma olduğu tespit edildi. Hilmi Ayhan’a ağabeyine karaciğerini ancak kilo vermesi durumunda nakledileceği söylenince, Hilmi Ayhan da, 1.5 ayda diyetisyen eşliğinde 73 kilodan 61 kiloya indi. 12 kilo veren Hilmi Ayhan’ın karaciğerindeki yağlanmanın yüzde 3’e düştüğü ve nakilin yapılabileceği kararı verildi.

Reklam
Reklam

Opr. Dr. Sabri Tekin başkanlığındaki bir ekip tarafından ameliyata alınan kardeş, ağabeyine canlı verici oldu. Hilmi Ayhan’ın karaciğerinden alınan yüzde 60’lık bir doku, Kamil Ayhan’a başarıyla nakledildi. İki kardeşin

sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa süre içinde taburcu edileceği bildirildi.

AĞABEYİME FEDA OLSUN

Ağabeyine hiç düşünmeden karaciğerini verdiğini söyleyen Hilmi Ayhan, şöyle konuştu: “Kilolarım vardı. Diyetisyen eşliğinde verdim. Ağabeyime verici olabilmek için 1.5 ayda 12 kilo verdim. Ağabeyimi hayata tutundurduğum için çok mutluyum. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum. Karaciğerimin yarısı ağabeyime feda olsun.”

ALLAH RAZI OLSUN

Kardeşinin verdiği karaciğerle hayata yeniden tutunduğunu belirten Kamil Ayhan ise, "Organ bağışı hayat kurtarıyor. Ben ne olduğunu anlamadım.5 ay içinde siroz olduğumu öğrendim. Kadavradan nakil bekliyordum. Kardeşim verici oldu. Büyük bir fedakarlık yaptı. Allah razı olsun” diye konuştu.

Reklam
Reklam

SORUNSUZ TABURCU EDİLECEK

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Sabri Tekin, siroz hastalığının alkol ve sigaraya bağlı olmadan da gelişebileceğini belirterek, ”Hasta bize 3. evre karaciğer sirozu olarak geldi. Nakilden başka çaresi yoktu. Kardeşi kısa sürede kilo verdi, yüzde 30’luk yağlanma yüzde 3’lere indi. Canlıdan karaciğer nakli oldu. Hem alıcı hem verici sorunsuz şekilde taburcu edilecek. Karaciğerin yüzde 60’ını vericiden aldık" dedi.


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: