AGD'den Malide'ki Fransız işgaline kınama

A.G.D Elazığ Şubesi Cuma Namazı sonrası PTT meydanında Fransa'nın Malide Uygulamış olduğu işgal ve ambargo nedeniyle bir basın açıklaması yaptı

Eyleme, Anadolu Gençlik Derneği’ne destek olarak Saadet Partisi il başkanı Haluk Arslan ve Tüm işçi emeklileri derneği başkanı Mehmet Kayabaş’da katıldı.

Anadolu Gençlik derneği başkanı Recep KOCA yaptığı basın açıklamasında; Başta İngiltere, Almanya, Danimarka olmak üzere Avrupa ülkelerinin ve ABD’nin lojistik desteğini alan emperyalist alışkanlıklar ülkesi Fransa’nın İslami uyanışa karşı Mali’de başlattığı terörist müdahale tüm hızıyla devam ettiğini söyledi

Reklam
Reklam

Koca “ Afrika ülkelerinin işbirlikçi hükümetlerinin de asker göndererek desteklediği bu Fransız işgaline, bazı Körfez Emirliklerinin de finansman desteği sağladıkları iddiası küresel ırkçı emperyalizmin tüm enstrümanlarını Mali halkına karşı da seferber ettiğini gösteriyor. Başlıca dört etnik gruptan oluşan on beş milyonluk nüfusa ve zengin uranyum yataklarına sahip Mali’nin halkının da yüzde doksan beşi Müslüman’dır. Bir zamanlar Osmanlı himayesinde olan bu ülkede son yıllarda artan İslami Uyanış başta Fransa olmak üzere emperyalist ülkeleri rahatsız etmiştir, Mali, halkı Müslüman birçok ülke gibi emperyalist güçler tarafından atanılan işbirlikçi yöneticiler, kurulan medya ağı, desteklenen sivil toplum kuruluşları, finanse edilen istihbarat birimleri ve yetiştirilen kültür ajanları ile on yıllardır zaten işgal altında idi. Yaşanan bu kültürel ve ekonomik işgale karşı Mali’de İslam’ı referans alan hareketlerin güç kazanması kanlı tarihini Müslümanlara uyguladığı soykırımlarla yazmış Fransa’yı yeniden harekete geçirdi, Ülkedeki Batı yanlısı ayrılıkçı silahlı gruplara karşı herhangi bir müdahalede bulunmayıp bilakis destek olan Fransa’nın oluşan kaos ortamından sonra Müslüman grupları terörist addedip "Mali’nin toprak bütünlüğünü ve Mali halkının geleceğini garanti altına alma’’ bahanesiyle başlattığı operasyonun gayesi sömürü düzenini devam ettirmektir, Fransa’nın bu operasyonu Sudan’da, Somali’de, Afganistan’da, Pakistan’da yaşanılan yıkıma yönelik işgal hareketlerinden farklı değildir. Süreç Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında işletilmektedir. Yine Sudan’da olduğu gibi Mali’nin de bölünmesine yönelik bir alt yapı çalışmasıdır. Aynı zamanda ırkçı emperyalizmin kaşıdığı ve körüklediği etnik siyaset Mali’nin komşu ülkelerini de saracak bir ateşin hazırlığıdır. Mali’deki kaos ortamının kısa sürede Nijer, Burkina Faso, Cezayir, Moritanya ve Libya’ya doğru genişleme ihtimali vardır” dedi.

Reklam
Reklam

Suriye Konusuna’da değine koca, Suriye meselesinde taraflar arasında arabulucu olma ve değişim sürecinin kan dökülmeden işletilmesini sağlama potansiyelini ilk günden terk ederek kaos ortamına katkıda bulunan bir tutum takınan ülkemizin Mali işgalinde de Fransa’ya karşı sessi kalması geleceğe dair endişelerimizi artırmakta olduğunu değinerek “ Ülkemizde neredeyse her taşın altından çıkan NATO üslerinin varlığı yetmezmiş gibi, İsrail’i korumak için Kürecik’e yerleştirildiği aşikâr olan füze kalkanından sonra şimdi de muhtemel bir İran operasyonuna karşı kullanılmak üzere patriotların getirilmesi son derece kaygı uyandırdığını ifade etti.

Sık sık sloganlar atan Anadolu Gençlik Derneği mensupları Mali’deki Fransız işgalini kınayarak sessiz bir şekilde dağıldılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: