Bakan Çelik: Türkiye’yi namerde teslim etmedik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Son 13 yıldır Türkiye’yi namerde muhtaç etmedik. Türkiye’nin bütün tarafında kalkınma hamleleri gerçekleştirdik" dedi.

2011 yılı seçimlerinde Şanlıurfa milletvekili olarak meclise giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, seçim vaadinde bulunduğu '4 yılda 400 proje'nin sonuç toplantısına katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Beraberinde AK Parti milletvekilleriyle kente gelen Bakan Çelik’i, havaalanında Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ilçe belediye başkanları ve protokol üyeleri karşıladı. TBMM Genel Kurulu'nda yapılan görüşmeler nedeniyle kente bir gün gecikmeli gelen Bakan Çelik, GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 2011 yılı seçimlerinde vaat ettiği '4 yılda 400 proje'nin tamamlandığını belirten Bakan Çelik, göreve geldikleri günden bu yana Türkiye’yi namerde teslim etmediklerini ifade etti. 4 yılın geride kaldığını ve 400 proje vaadinde bulunduklarını hatırlatan Bakan Çelik, "Siyaset sorumluluğu ağır olan bir hizmet alanıdır. Siyaset, eserleri konuşturmaktır, iz bırakmaktır. 4 yıl bizim başımızı öne eğdirecek hiçbir iş yapmadığımız gibi başınızı dimdik tutacak önemli icraatları gerçekleştirdik. Son 13 yıldır Türkiye’yi namerde muhtaç etmedik. Türkiye’nin bütün tarafında kalkınma hamlelerini gerçekleştirdik" dedi.

Reklam
Reklam

'BURAYA GELMEK BENİM TERCİHİM DEĞİLDİ'

Mecliste ülke adına çalışmayı ve sorun çözmeyi çok sevdiğini ifade eden Bakan Çelik, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Sorunları çözme delisi bir insanım. Hiçbir zaman bir hesap adamı olmadım. Ne maddi konularda ne de diğer pazarlıklarda. Yalnızca hizmet için yola çıktık. 4 yıl geçmesine rağmen mutlu olmayanlar, bizi halen yabancı olarak tanımayanlar da var. Onları da saygıyla selamlıyorum, rahatsızlık verdiğim için onlardan da özür diliyorum. Ama bu benim tercihim değildi. Cumhurbaşkanımızın bizi Bursa’dan, Şanlıurfa’ya göndermesi ile oluşan bir tabloydu. Yoksa ben o kardeşlerimi bizzat üzmek istemezdim. Onlar benden daha iyi yapacaklarına inanıyorum. Ama böyle bir tercihte Cumhurbaşkanımız bulunduğu için az sayıda da olsa o arkadaşlarımıza rahatsızlık verdiğim için özür diliyorum. Meclisteki yoğun gündem nedeniyle dün gelemedik. Bu gün buraya gelerek, bu projelerimizi tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Siyaset laf işi değildir. Siyaset hizmet işi ve çözüm sanatıdır. 2011-2015 yılı arasında 12 milyar lira kaynak aktararak bütün bu hizmetlerimizi tamamladık."

Reklam
Reklam

Bakan Çelik, son 4 yılda Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde; çeşitli alanlarda yapılan 400 ayrı çalışmayı sinevizyonda yansıtılan görüntüler eşliğinde anlattı.

(DHA)


Anahtar Kelimeler: