Bankaları 2 milyon lira dolandırdı

Küçükçekmece’de, bankaları yaklaşık 2 milyon lira dolandıran Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Küçükçekmece’de, bankaları yaklaşık 2 milyon lira dolandıran Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mezunu, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Bir vatandaşın, haberi olmadan bankadan kendi adına kredi çekildiği yönündeki şikayeti üzerine polis araştırma başlattı. Yaklaşık 4 ay süren araştırma sonucu krediyi çeken kişinin Murat Ş. (46) olduğu anlaşıldı. Murat Ş.’nin bankaları da ODTÜ mezunu olduğunu söyleyerek dolandırdığı ortaya çıktı. Bir banka görevlisi de zanlıdan şüphelenerek polise şikayette bulundu. Polis hem kendi adına kredi çekilen vatandaşın hem de banka görevlisinin ihbarı üzerine Murat Ş.’ye ulaştı. Zanlı Kanarya Mahallesi’ndeki evinden çıkarken yakalandı.

Reklam
Reklam

Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, ODTÜ İşletme mezunu Murat Ş., Sosyal Güvenlik Kurumu ve internetten vatandaşların bilgilerine ulaşarak sahte kimlikler çıkardı. Zanlı, sahte kimlikler ile bankalardan yaklaşık 2 milyon lira kredi çekti. Emniyet görevlileri zanlının ayrıca 53 adet farklı dosyadan dolandırıcılık kaydının bulunduğunu da bildirdi. Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Murat Ş. adliyeye sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı İçin Tıklayın
Anahtar Kelimeler: